İSKENDERUN’UN İL YAPILMASI İÇİN EN UYGUN DÖNEM!


İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, Mahalle Muhtarlarıyla birlikte ziyaret ettiği Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya İskenderun’un il yapılması için harekete geçilmesi gerektiğini anımsattı.

Mahalle muhtarlarıyla Başkanlık makamında ağırlanan İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç kent nüfusunun 250 binin üzerine çıkması noktasında belediyenin başlattı “İkametimi Taşıyorum, Çünkü İskenderun’da Yaşıyorum” kampanyasını desteklerini Başkan Tosyalı’ya iletti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Kekeç kampanya ile ilgili muhtarlar olarak çalışmalar yapmaya başladıklarını belirterek “Bize ne düşüyorsa, bunu yamaya hazırız, kampanyanın yanındayız” dedi.

‘İL OLMAYA EN YAKIN DÖNEMDEYİZ’
İskenderun muhtarları olarak sadece bu kampanya ile yetinmediklerinin de altını çizen Başkan Kekeç, “İskenderunlular olarak bizim çok şanslı dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Öncelikle sizin belediye başkanı olmanız, vekillerimizin, aynı zamanda sizin sayın cumhurbaşkanımıza çok yakın olmanız sebebiyle bizim İskenderun’u il yapmamamız için hiçbir neden olmadığını düşünüyoruz. Sizin ve bizim için bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz şu an Antakya lobisinden kurtulmamız gerekiyor. Bütün muhtar arkadaşlarımız da tahmin ediyorum buna katılıyordur. Bununla alakalı bize ne düşüyorsa, nasıl bir kampanya yapılması gerekiyorsa, biz gece gündüz emrinizdeniz” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da başlattıkları kampanyaya toplumun tüm kesimlerinin ilgi gösterdiğini ve destek verdiğini ifade ederek “Siyasi partiler, STK’lar destek veriyor ama işin esas rolün başındaki kişiler sizlersiniz. Belediyeler gelirlerini şehirde yaşayan kişi sayısına göre alır. Onun için biz, mevcut nüfusumuzun çok daha üzerinde İskenderun’da yaşayan olduğunu düşünüyoruz, tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haber: Cuma KESEROĞLU