İKAMETİMİZİ TAŞIYALIM, İSKENDERUN’UN PAYI ARTSIN!


Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın “İkametimi Taşıyorum, Çünkü İskenderun’da Yaşıyorum” kampanyasına İskenderun esnaf odaları destek verdi.

HESOB Başkan Vekili Erol Akın, İskenderun Esnaf Odaları başkanları ile bir araya gelerek, ortak çağrıda bulundular.
Akın, “İkametimizi 31 Aralık 2019’a kadar İskenderun’a taşıyarak, belediye bütçesine katkıda bulunalım. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık göstermesini bekliyoruz” dedi.

İSKENDERUN’UN İL OLMASI KONUSUNDA ETKEN
HESOB Başkan Vekili Erol Akın açıklamasında, “Şu an İskenderun’da oturup burada yaşayan, fakat ikamet adresi başka yerde olan vatandaşlarımızın ikametlerini İskenderun’a taşımaları gerektiğini belirtmek isteriz. Zira şu an 248 bin 300 olan nüfusumuzun 250 bine çıkması halinde genel bütçeden fert başına aldığımız aylık miktar takribi olarak iki katına çıkacaktır. Bu da İskenderun Belediyesi bütçesine yıllık olarak 20 milyon lira katkı demektir. Nüfusumuzun 250 bine çıkması halinde ilçemizin statü değişikliğinden dolayı belki de il olma yolunda bir kapıyı da aralamış olacağız. Ayrıca genel bütçeden gelecek olan bu artışın biz İskenderun halkına hizmet olarak döneceğinden ve bu ilçede ikamet eden her vatandaşımızın bu hizmetlerden faydalanacağını unutmamamız gerekir.

OSMANİYE’YE DÜŞEN PAY 12 MİLYON LİRA
Örneğin bitişiğimizde ki Osmaniye ilinin nüfusu 264 bin iken, genel bütçeden aldığı aylık pay ortalama 12 milyon lira olup, İskenderun ilçemize aylık ödenen pay ortalama 5 milyon liradır. Arada neredeyse 2.5 kat fark vardır. Dolayısıyla İskenderun’da oturup çeşitli sebeplerle ikametgahı başka ilçelerde olan veya başka il ve ilçelerde ikametgahlarını oturduğu şehre taşımayan vatandaşlarımıza çağrımız şudur ki, yaşadığımız şehrin belediyesinden daha kaliteli ve daha farklı hizmet bekliyorsak, vatandaş olarak da bize düşen görev ikametgahımızı yaşadığımız şehire taşıyarak belediyemizin genel bütçeden alacağı paya katkı sağlamaktır” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR