GELECEĞE NEFES OLDULAR!


Türkiye genelinde 2 bin 23 noktada 11 milyon fidan dikmeyi hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi İskenderun’da da büyük ilgi topladı.
İskenderun Düğünyurdu bölgesinde daha önce çıkan yangında kül olan alana iki saatte binlerce fidan dikildi.

Fidan dikme törenine; Hatay Milletvekili Abduldakir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti ilçe Başkanı Abdülkerim Güven, MHP ilçe Başkanı Turan Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, muhtarlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Törende konuşan Milletvekili Abdulkadir Özel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün milli ağaçlandırma günü olarak kabul edildi. İskenderun olarak da bugün alandayız ve seferberlikte yer alıyoruz. Bu güzel şehri daha iyi noktaya getirmek adına önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hep birlikte el ele verdiğimizde ne tür sonuçlar çıkacağını bugün göreceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA YEŞİL BİR İSKENDERUN İÇİN
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, “Geleceğimiz olan gençlerimize daha temiz daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak için başlatılan kampanya ile fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirilen fidan dikimde bizler de “Geleceğe Nefes Ol” dedik. Daha yeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir İskenderun için yapılan kampanyada yer almak bizleri çok mutlu etti” dedi.

‘BU AĞAÇLARI SİZİN GELECEĞİNİZ İÇİN DİKİYORUZ’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “7 aylık belediye başkanlığım döneminde katılıp büyük mutluluk duyduğum en özel programlardan birini yaşıyorum. Geleceğe nefes olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle güzel bir projede herkesin gözlerinin içi gülüyor. Sevgili çocuklar bu ağaçları sizin geleceğiniz için dikiyoruz. Gelecekte daha mutlu olmanız daha güzel bir Türkiye’de yaşamanız için çok şey yapıyoruz ama en önemlisi bence bu” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR