SONSUZA DEK!


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de, halkın yoğun katılımı ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İlçe Kaymakamlığı’nda protokol tebrikleri kabulüyle başladı.

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin ve Mehmet Ali Dokuzoğlu’ndan oluşan heyet tebrikleri kabul etti.

YOĞUN İLGİ
Protokol üyeleri, kolluk kuvvetleri, adli, idari ve askeri erkan, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bayramlaştı.

Daha sonra Protokol Atatürk Bulvarı üzerindeki tören alanına geçti. Bulvarın iki tarafını da dolduran halkın yoğun ilgi gösterdiği tören alanında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

PARAŞÜTÇÜLER TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Amanos dağlarının zirvesinden atlayış yapan paraşütçülerin gösterisi ise ilgi çekti. Havada Ay yıldızlı Türk Bayrağı açın paraşütçü alkışlar arasında Atatürk Anıt alanına başarıyla iniş gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu. Bu arada işitme engelliler için de bir grup genç İstiklal Marşımızı işaret diliyle okuması ise dikkat çekti.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmasını yapan Kaymakam İskender Yönden, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşayacağının altını çizerek “Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturduğu gibi, birlik ve beraberliğin, azmin, kararlılığın, fedakarlığın ve egemenliğin sembolü olmuş, Türk insanının ufkunu genişletmiş, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi yaşantımıza ivme kazandırmıştır” dedi.

MEHMETÇİK’E BÜYÜK ALKIŞ
Askeri sancak ile Yükseliş Koleji bandosu yerini aldı ve İskenderun’da eğitim veren tüm İlkokulların öğrencileri resmigeçidi alkışlar arasında yaptı. Askeri birlikler de, üzerinde gazileri taşıyan askeri araçlar ‘Harbiye Marşı’ eşliğindeki geçişlerini vatandaşlar ellerinde bayraklar ve alkışlar arasında gerçekleştirdi.

Devamında dosta güven düşmana korku veren Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan zırhlılar, tanklar top arabalarının geçişi izlendi. İskenderun ve Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta birimleri hizmet araçları, ellerinde flamalarıyla STK’lar geçişlerini yaptı. STK’ların arasında CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yürüdü.