SATIŞ DÜŞÜNÜLÜRSE, ENGELLERİZ!


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin eski otogarı satışa çıkarma girişimine yönelik olarak, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, satışın gerçekleşmesinin, “kentin katledilmesi ve geleceğin satılması” anlamına geleceğini kaydetti. Yeloğlu, “Satış engellenmeli, aksi takdirde satışı engelleriz” mesajı verdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu’nun bu konudaki açıklaması şöyle:“Antakya eski otogar alanı, Koruma Amaçlı İmar Planları’nda ‘Özel Proje’ alanında kalmaktadır. ‘Özel Proje’ alanları, sit alanı içerisinde, öncelikli müdahale edilecek alanlar olarak belirlenmiştir. Kentsel ve Arkelojik Sit Alanı’nın gelecek nesillere aktarılması, ticaretin niteliğinin artırılması ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal teknik altyapı alanlarının geliştirilmesi açısından, ‘Eski Otogar ve Sebze Hali’ kentsel dönüşüm bölgesi, tüm sit alanı, Antakya ilçesi ve Hatay bütünü için ayrı bir önem arz etmektedir.Sınırları Koruma Amaçlı İmar Planı ile tespit edilmiş, eski otogarın da içerisinde bulunduğu Kentsel Dönüşüm Alanı, bütüncül bir Kentsel Tasarım Projesi ile ele alınmalı, Kentsel ve Arkeolojik Sit Alanları içerisinde tarihi dokuya uygun şehrin ihtiyacı olan ‘sosyal teknik altyapı alanlarının’ ortaya çıkması sağlanmalıdır.
Bu alan içerisindeki belediye mülkiyetleri, projenin gerçekleşmesi için olmazsa olmazıdır.Eski otogar gibi, kamu mülkiyetleri elden çıkarılmamalıdır. Zira bu dönüşüm alanı içerisinde münferiden yapılacak projeler, kentimiz açısından büyük bir fırsatın kaçması, adeta kentin katledilmesi, geleceğimizin satılması anlamına gelecektir. Kaldı ki; onaylı planlara göre sınırları belirlenmiş bu alanda bütüncül bir Kentsel Tasarım Projesi hazırlanıp, Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinler alınmadan belediye ve kamu mülkiyetlerinin satışı, kiralanması ya da yeni binaların yapılması da uygun değildir.
Bu sebeple, Hatay Büyükşehir Belediyesine tavsiyem; bir an önce bu yanlıştan dönmesi, Antakya Belediyesi ve Koruma Bölge Kurulu gibi paydaşlarla ortak hareket ederek, sit alanı ve kentimizin ihtiyacı olan fonksiyon ve sosyal teknik altyapı alanlarının kazanılması için planların öngördüğü Kentsel Tasarım Projesi’ni ivedilikle yapmasıdır. Aksi takdirde, Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerimizle, bu satışın engellenmesi hususunda gerekli mücadelenin verileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
HABER MERKEZİ