KÜLTÜR YOLCULARI ERASMUS+ İLE YUNANİSTAN’DA

rpt

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu 6 kişilik grup, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen, “Surfing Our Roots, Köklere Yolculuk” isimli Erasmus+ projesi  kapsamında, 4 farklı ülkeden 6 okulun bir araya geldiği toplantı için, 1-5 Ekim tarihleri arasında, Yunanistan’ın Amaliada şehrinde bir araya geldiler.

Proje hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu müdürü Hüseyin Dönmez, projenin bir önceki toplantısının geçtiğimiz Haziran ayında  Hollanda’da yapıldığını belirterek şunları söyledi; “Okulumuzda yaklaşık 1 yıl önce başladığımız proje çalışmaları için, daha önce Litvanya, Portekiz ve Hollanda’da bir dizi etkinliklerde bulunduk. Farklı öğretmen ve öğrencilerimize, projenin yurtdışı faaliyetlerinde yer verdik. Projemizin temel amacı kültürler arası etkileşimi sağlamak, farklı kültürleri yerinde incelemek, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilen tarihi alanları keşfetmek, ülkemizin tarihi yerlerini dünyaya tanıtmak, yemeklerimiz, oyunlarımız, bilmecelerimiz, atasözlerimiz gibi değişik kültürel öğelerimizi öğrencilerimizle birlikte çalışarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak. Çalışmalarımızı ortaklarımızla paylaşmak ve Yunanistan’ın tarihi ve kültürel değerlerini keşfetmek için öğrencilerimizle birlikte Yunanistan’a geldik. Şimdi sırada bir döneme damgasını vurmuş Hititler’in başkenti, güzel şehrimiz Çorum var. Kısmet olursa, oraya da öğrencilerimizle birlikte gidip, yine yurtdışından gelen ortaklarla birlikte değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz.”

‘SICAK KARŞILAMA’
Proje toplantısına katılan 4 öğrenciden biri olan Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu 8A sınıfı öğrencisi Sinem Yıldırım, uçağa ilk bindiğinde çok heyecanlandığını söyledi.
Konuşmasına Yunan halkının sıcak karşılaması ile devam eden Yıldırım; “Ailemden uzakta bu kadar uzun süre kalmadım. İlk başta biraz korkularım vardı ama hem öğrencilerle hem de ailelerle zaman geçirince korkulacak bir şey olmadığını gördüm. Bizlerle çok ilgilendiler. Tarihi yerlerini gezdik, müzelerde zaman geçirdik. Bolca fotoğraf çektim. Yunanistan çok güzel, aynı İskenderun gibi. Hem sıcak hem yeşil. Bize bu fırsatı sağlayan okul öğretmenlerimize ve müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR