GASTRONOMİ ŞEFLERİNİ BULUŞTURAN AÇILIŞ!


Bulunduğu coğrafyanın mutfak çeşitliliği zenginliğini geçmişten geleceğe taşıyan İskenderun Gastronomi Derneği, Türkiye’nin ünlü şeflerin ve yazarların da katıldığı törenle açıldı.

İskenderun Gastronomi Derneğinin açılışına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO ve Gastronomi Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi ile Dünya Master Şef Derneği Başkanı Seyfi Erşahin, Rüzgar Sümbül Kanal D yemek programcısı, Milliyet Gazetesi’nde yemek yazarları Selan İlkan, Kumsal Keskin, Tuncay Tapar, Şefler Ayvaz Akbacak, Onur Astaş, Deniz Orhun katıldı. 

DENİZ ÜRÜNLERİ ÖN PLANDA OLACAK
İskenderun Gastronomi Dernek Başkanı Gülşen Sökmen, Hatay mutfağının yanında özellikle İskenderun körfezinde çıkan deniz ürünlerinin üzerinde yapılacak çalışmalarla kenti gastronomi sektöründe standartlaşma, kalitenin arttırılması, markalaşması ve pazarlanmasına katkı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.Sökmen, ayrıca Jumbo karides, zahter festivalleri, karnavallar, yarışmalar ve sergiler gibi etkinlikler için çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

SAYENİZDE SAĞLIKLI BESLENİYORUZ
Kaymakam İskender Yönden de İskenderun’da bulunmaktan görev yapmaktan ve güzel yemekleri tatmaktan onur duyduğunu, zevk aldığını ifade ederek “Gerçekten sizler bu işi çok iyi biliyorsunuz. Gerek Hatay’ın, gerekse İskenderun mutfağı çok iyi. Sizler sayesinde bizler sağlıklı besleniyoruz. Türkiye’deki yemek kültürünü gerçekten tanıtmak gerek. Eğer yemek kültürünü doğru coğrafi işaretlemeyle yerine koyarsak dünya da farklı bir noktaya geleceğiz. Gerçi farklı bir noktadayız da bunun farkındalığını oluşturacağız” dedi.Dernek açılışına katılanlar, birlikte pasta ve kurdeleyi kesti, konuklara Gastronomi Derneği aşçılarının yaptığı birbirinden farklı, yeni deneyimlerin yer altığı lezzetler sunuldu.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ
Açılışa katılan ünlü yazarlar ve şefler de şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanından geldik. Çok güzel bir ortam çok mutlu olduk. Ülkemizin birçok yerinde gastronomi konusunda lezzetler konusunda etkinlikler ve çalışmalar oluyor. İskenderun’da da kurulan bu dernek ile çok daha iyi noktalara gelecektik. Yemekçilik ülkemizde çok yaygınlaştı. Hatay mutfağı bir Antep mutfağına yakın hatta kafa kafaya gidebilir. Bu anlamda yöre yemeklerinin İskenderun’da bu dernek kanalı ile de tüm dünyaya tanıtılması anlamında güzel bir başlangıç. İskenderun Gastronomi Derneği mutfağımıza yeni bir soluk getirdi. Yerel mutfakların korunmasında eskiyi unutmadan yeni nesillere aktarmada bir mihenk taşı olacaktır…”
Haber: Cuma KESEROĞLU