AŞKINAN KOŞAN YORULMAZ!


AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte gerçekleştirdiği yoğun Ankara temasları hakkında önemli açıklamalarda bulundu, yapılacak hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Yeni stadyumdan semt sahalarına kadar ve kentsel dönüşüm atağından otoban bağlantı yollarına kadar birçok çalışmayı masaya yatırdıklarını aktaran Milletvekili Özel, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı, Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Nadir Ünal ile ziyaret ettik. Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmede; semt futbol sahaları, basketbol sahaları, kapalı yüzme havuzunun güçlendirilmesi ve tadilatı, butik yüzme havuzları ve butik kapalı spor salonları ile ilgili İskenderun’un ihtiyacı olan tesis alt yapısını çok güçlü bir hale getireceğiz inşallah” dedi.

‘KAZANDIRACAĞIMIZ BR ÇOK ESER VAR’
“Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere spor yapmak isteyen her hemşerimizin ayağına bu tesisleri götürmüş olacağız” diyen Milletvekili Özel, “Buradan paylaştığımız çalışma ziyaretleri kapsamında her bakanlığın çalışma ve hizmet alanına giren konularda ilimize ve ilçelerimize kazandırmayı planladığımız eserler var. Bu bağlamda detaylarını ilgili belediye başkanlarımızın zaman içerisinde ilan etmesinin uygun olduğuna inandığım bazı konuları paylaşacağım” açıklamasında bulundu.

YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN PİLOT BÖLGE
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile Ankara’da yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi veren AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızla “kentsel dönüşüm”, “yerinde dönüşüm” ve “millet bahçesi” konularını müzakere ettik. İskenderun’da “kentsel dönüşüm” için bir pilot bölge, yerinde dönüşüm için de bir pilot bölge çalışmasına başlanacak. Bakanlığın ilgili bürokratları ile belediyemiz işbirliği yaparak detayları netleştirip daha sonra hangi alanlar olduğunu kamuoyu ile paylaşacaklar” dedi.

İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ YOLDA
Milletvekili Özel, “İskenderun’umuza büyük bir rekreasyon alanı kazandırmak için hepinizin çok seveceği bir lokasyonda millet bahçesi projesi başlayacak. Yine hibe aldığımız asfalt malzemesi, araç ve çöp konteynerleri konusunda da müjdeleri belediyemiz, kamuoyu ile paylaşacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürümüzle İskenderun Belediyesinin mülkiyetinde iken şartlı olarak başka kurumlara tahsis edilmiş bazı taşınmazların belediyemize tekrar devrine ilişkin çalışmaları yürüttük. Belediyemize milyonlarca lira kazandıracak bu çalışmanın detaylarını da ilerleyen günlerde yine belediye başkanımız açıklayacaktır” dedi.

ZİRAAT BAHÇESİNİN YERİ, İSKENDERUN BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLDİ
Milletvekili Özel şu bilgileri paylaştı; “Ve İskenderun’un bağrında bir vaha olan bir yeşil alanın (narenciye kokulu deyip ipucu vereyim) Belediyemize tahsisi ve hemşerilerimizin emrine verilmesini sağladık. Detaylar ve müjdeyi belediye başkanımız paylaşacaktır. Yine Belediyeler Birliği ile yaptığımız görüşmeyle belediyemizin envanterine yeni makinalar ve araçlar kazandıracağız.

İSKENDERUN’A YENİ STADYUM
Stadyumu unutmadık… Yenisini, yeterlisini, en güzelini fazlasıyla hak ediyor İskenderun! Olacak inşallah.. Tüm bu müjdeleri vermek ve protokolleri imzalamak üzere Kasım ayı içinde Gençlik ve Spor Bakanımız İskenderun’a geliyor desem… Evet, Sayın Bakanımız Kasım ayı içinde bunları hemşerilerimizle bizzat kendisi paylaşacak ve tüm bu tesisler Belediyemiz tarafından işletilecek.Bir de Gençlik Merkezi var tabi ama onu daha sonra paylaşayım…

OTOBANA BAĞLANTI YOLLARI
Sayın Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede ise Otoban Çevre Yoluna yapılacak bağlantılarla İskenderun’un iki yakasını bir araya getirecek Sanayi Sitesi bağlantı yoluyla Şekere bağlantı yollarını projelendirip konuştuk. O konuda da inşallah yakın bir zaman içinde mesafe aldığımızda belediye başkanımız detayları hemşerilerimize müjdeleyecektir.Sayın Adalet Bakanımızla yaptığımız görüşmede, Belediyelerimizin İş yurtları ve denetimli serbestlik başta olmak üzere Başsavcılıklarımızla iş gücü bağlamında yaptıkları işbirliği için Bakanımıza teşekkür edip, bu çalışmaların İskenderun belediyemiz tarafından nasıl yapıldığını görüştük.

SÖZ KONUSU HATAY İSE GERİSİ TEFERRUAT
İnşallah zamanla tüm belediyelerimiz için yerel yönetimler bazında ve hükümetimizin yatırımları konusunda yaptığımız girişimleri ve muhtevasını buradan siz değerli hemşerilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.Aslolan hemşerilerimizin hizmetlerin en güzeline kavuşması için çalışmak, Milletimizin hayır duasını almaktır. Güzel Hatayımıza tüm ilçeleriyle hizmet ederken, taş üstüne taş koyulmasına vesile olacak herkesi; uyaran, tavsiye eden, teşvik eden tüm kesimleri, basınımızın değerli mensuplarını, sivil toplum kuruluşlarımızı, mesleki kuruluşları, sendikaları ve tabiki muhtarlarımızı yapılan icraatların doğal paydaşı göreceğiz ve minnettar olacağız.Şehrimizin dertlerine deva olacak teklifleri ve girişimleriyle yol göstericilik yapacak MHP Milletvekilimizi, CHP Milletvekillerimizi alkışlamaktan geri durmayacak, “söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır” şiarını en önde tutacağız.

Bizleri asla yalnız bırakmayan göz bebeğimiz, gayretkeş teşkilatlarımızı unutmayacak, ülkemize ve milletimize hizmeti şiar edinen bir davanın mensupları olarak onlarla yol yürümenin haklı gururunu yaşayacağız.Sayın Cumhurbaşkanımızı “aşkınan koşan yorulmaz” inancıyla yürüdüğü bu yolda asla yalnız bırakmayacağız. İşimiz Hizmet, Gücümüz Millet.”
Haber: Yılmaz AKPINAR