YANARTAŞLAR’A YÜRÜDÜLER


Arsuz Belediyesi ve Arsuz Turizm ve Kültür Derneğinin iş birliği ile Avrupa Hareketlilik Haftası sebebi ile düzenlemiş olduğu “Yanartaşlara Yürüyüş” etkinliği gerçekleşti.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, Muhtarlar ve halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş Yanartaşlarda son buldu.

Arsuz’u dünyaya tanıtmak amacında olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Biz doğayı seviyoruz. Doğada gezmeyi, doğadaki güzellikleri görmeyi seviyoruz. Bunun için elimizden gelen her türlü çalışmaları yapacağız. Bunlardan bir tanesi de bu yürüyüşümüzdü. Biz sağlıklı olmayı, sporu seviyoruz. Bir spor aktivitesi olarak bugün buradayız. Arsuzun değerlerini her yerde tanıtmayı, bütün dünyaya tanıtmayı amaç edindik. Yanartaşlar tam olarak bilinmese de var olduğu sürece burada yanmaktadır. Bu hafta Avrupa hareketlilik haftası idi. Hareketi, sporu, bisikleti, özendirmek için yapılan bir haftadır. Arsuz’u, Arsuz’un güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız, hep birlikte tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

İnsanların en çok ihtiyacı olan şeyin sağlıklı yaşam olduğunu söyleyen Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, “Bu organizede emeği geçen arkadaşlara öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Amanosların yücesinde yanan taşlar, asırlardır yanıyor. Genç roma döneminden kalma bir miras. Bu tarihi değeri tüm Türkiye’ye tanıtmak için hep birlikte emek harcayacağız” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR