ŞİİR VE MÜZİK ŞÖLENİNE YOĞUN İLGİ


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, sanata ve sanatçıya desteklerinin devam edeceğini belirtti. İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen şiir ve müzik şöleninin ilk gününde ilçe il ve kent dışından gelen şairler birbirinden güzel şiirlerini İskenderunlular için seslendirdiler.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Düzenlenen şiir ve müzik şöleninin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Tosyalı, “Belediyemiz tarafından millet parkında düzenlenen şiir ve müzik şölenine katıldık. Belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olacağımızı belirterek şölene katılımlarından dolayı şair ve yazarlarımıza teşekkür ettik. Şiir, insanın düşüncelerini kelimelere ahenk katarak aktaran bir sanattır. Şiir, evrenin kusursuz yaratılışını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir. Şiir, barışa hasret tüm insanlığın, tan ağarırken özgürlük türküleri bestelemesidir” dedi.

ŞAİRLERE VE YAZARLARA TEŞEKKÜR
Başkan Fatih Tosyalı, “Kısacası insan denen mefhum var oldukça, şiir asla yok olmayacaktır. Şuan aramızda birbirinden değerli şairlerimiz ve yazarlarımız var. Kıymetli şairlerimiz ve yazarlarımız ise içimizdeki duyguları şiirle ifade ederler. Şairlerimiz ve yazarlarımız içinde bulunduğu toplumun dününü, bugüne taşırlar. Şair olmazsa türkü olmaz, ezgi olmaz, şarkı olmaz, kültür olmaz. Yazarlarımız ise duyguları nakış nakış işleyen bir gönül ustasıdır. Bu vesile çok kıymetli şairlerimize ve yazarlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından şiir ve müzik şölenine katılan şair ve yazarlar birbirinden güzel eserleri İskenderunlular için seslendirdiler.
Haber: İskenderun Belediyesi