‘MUTLU ÇOCUKLAR’ DOĞAYI KEŞFETTİ


Atik Yaylası’nda iki gün süren ‘Mutlu Çocuklar ve Ailesi’ başlığı adı altında düzenlenen kampa ilgi yoğundu. Tamamen gönüllülük esaslı gerçekleşen sosyal etkinlikte, çocuklara kamp ve doğa hayatı hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Doğa yürüyüşünün de yapıldığı etkinlikte, çocuklar muhteşem iki gün geçirdi.

48 çadırın kurulduğu, 43’ü çocuk olmak üzere 114 doğa severin katılımı ile Atik Yaylası’nda düzenlenen kamp hakkında bilgi veren Kampa sorumlusu Melih Erozan, “Kamp süreci boyunca katılımcı çocuklarımıza izcilik ve kamp eğitimleri verdik ve çeşitli oyunlar oynayıp onların doğa ve kamp hayatı içerisinde ebeveynleri ile mutlu anlar yaşamalarını sağlamaya çalıştık. Ardından birde doğa yürüyüşü yapıp faliyet esnasında pusuladan yön bulma, magnezyum ile ateş yakma vb gibi konularda eğitimlere devam ettik. Tamamen gönüllülük esasına dayanan ve sosyal bir proje olarak gerçekleştirdiğimiz bu faliyet de elini taşın altına koyan, desteklerini esirgemeyen değerli dostlarıma, katılım sağlayan pırlanta gibi çocuklarımıza ve ebeveynlerine teşekkür ederim” dedi.

İzci liderleri İsmail Cem Anduse ve Mukaddes Karaca’nın eşlik ettiği etkinlikte çocuklara doğa hayatı öğretildi, tabiat bilinci aşılandı.
Haber: Yılmaz AKPINAR