İSKENDERUN YELKEN KULÜBÜ’NÜN KIZLARI YİNE KÜRSÜDE


TYF Federasyon Kupası’nda Optimist ve Laser sınıflarında kazananlar belli oldu. Bodrum Belediyesi desteğiyle Yalıkavak Yelken Kulübü ev sahipliğinde 16- 21 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen 600 sporcunun mücadele ettiği TYF Federasyon Kupası’nın ilk haftasında heyecan sona erdi.

Optimist ve Laser sınıflarında dereceye giren sporculara ödülleri Yalıkavak Marina’da düzenlenen ödül töreniyle verildi. 2020 milli takım seçmesinin ilk ayağı olan Federasyon Kupası’nda her türlü hava şartlarında yapılan mücadelesi yüksek ve güzel yarışlar neticesinde; Optimist sınıfında 204 sporcu arasında milli sporcu Firdevs Yeğin genel klasmanda 6. Kızlar klasmanında 1. olarak kürsüye çıktı.

Laser 4.7 sınıfında ise milli sporcu İrem Sütlü kızlar klasmanında 2. olarak kürsüdeki yerini aldı. Her iki sporcuda 2020 yılının milli takımının seçileceği ilk kriter yarışını başarıyla bitirerek önemli puanlar aldılar.

İskenderun Yelken Kulübü antrenörü Gökhan Durkal yarış sonrası yaptığı açıklamada; “Bir yarışı daha geride bıraktık. Firdevs ve İrem önemli başarılar elde ettiler. Milli takım yolunda sezonun ilk seçme yarışında önemli puanlar aldılar. Takım olarak güzel bir enerjimiz vardı. Derece alamayan sporcularımızda en az alanlar kadar iyi mücadele ettiler. Aramızda ilk defa yarışa katılan sporcularımız vardı, onlar için iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorum, bizlere bu imkanı sağlayan desteklerini esirgemeyen Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Meriç Özkaya’ya, Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu başkanı Sayın Kemal Kutlu’ya ve İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’ya, Belediye Başkan yardımcımız Ayşe Oğuzhan Akkoca’ya ve sporcularıma, değerli ailelerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR