YASEMİN MISTIKOĞLU ‘TRENLİ GELİNLER’İ TANITIYOR


Yasemin Mıstıkoğlu ses getiren ‘Trenli Gelinler’ adlı kitabını, 29 Ağustos Perşembe günü Arsuz Füsun Sayek Etkinlikleri kapsamında Sayek Kültürevi’nde tanıtıyor. Kitap gelirinin bir kısmını vakfın eğitim burs fonuna aktarılacağını duyuran Yazar Mıstıkoğlu, saat 18.00 itibari ile başlayacak etkinliğe tüm kitapseverleri davet etti.

Yasemin Mıstıkoğlu açıklamasında, “2004 yılında yerleştiğim Antakya’da yaşantı kültürü bir çok yönüyle bana ilginç gelmişti. Bu farklılığı oluşturan etkenlerden birinin şehir ve ülke dışından tıpkı benim gibi evlilik sebebiyle gelen kadınlar olduğunu fark ettim. Ve anladım ki “Göç” sadece aile ile yapılmıyordu. Kendi geleneklerini, şehrini, ülkesini, kültürünü, ailesini, çocukluğunu, gençliğini bırakarak evlilik sebebiyle gelen kadınlar da göç ederek gelmişlerdi bu şehre.. Bu kadınlar belki de adını bile ilk kez duydukları bir şehre gelmeyi neden tercih etmişler ve de farklı bir kültürde yaşamayı nasıl yapabilmişlerdi? Üstelik bu durum sadece benim dikkatimi çekmemiş olacak ki, dışarıdan evlenerek gelen bu kadın topluluğun bir de isim vermişti Antakya halkı; “Trenliler”…

İşte bu kadınların bazıları ile yaptığım röportajları Trenli Gelinler adlı bir çalışmada toparladım ve bu çalışma kitap olarak basıldı. Ceres yayınları tarafından basılan kitabımın 29 Ağustos Perşembe günü Arsuz Füsun Sayek Etkinlikleri kapsamında Sayek Kültürevi’nde bir tanıtımı olacak. Kitap gelirinin bir kısmı da vakfın eğitim burs fonuna aktarılacak” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR