SUZAN HANIM, BİR DURUN HELE!


CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Soğukoluk’ta İskenderun Belediyesi’ne ait Kızlar Manastırı’nın akıbetini, İçleri Bakanlığı’na ve Kültür Turizm Bakanlığı’na soruyor. Oysa İskenderun Belediye Meclisi’nde karar alınalı neredeyse üç hafta oluyor.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mecliste Kızlar Manastırı’na dokunmayacağını açıkça beyan etti.
Ayrıca, telefonla görüştüğümde Hatay Valisi Rahmi Doğan ile istişarede bulunup, o yeri bir bütün halinde sosyal ve kültürel alana dönüştürebileceklerini anlattı.
Artık butik otel mi olur?
Gençlik kampı mı olur?
Huzur evi veya sosyal tesis mi olur?
Devlet yatırımı veya AB hibe fonlarından mı faydalanılır?
Seçenekler üzerinde konuşulur, tartışılır..
Bunu öğrenmek için CHP’nin milletvekili Suzan Şahin, TBMM’de soru önergesi vereceğine, bir telefonla durum hakkında bilgi sahibi olabilirdi.
Geçen de yazdım.
Fatih Başkan gayrimenkul satma meraklısı değil.
Öyle olsaydı, 20 gün içinde Maliye’yi harekete geçirmişti bile..
Ta Sabri İnce döneminden bu yana mezbelelik hale dönüşen, içinde hayvanların barındığı bir mekanı gündeme getirdiği için Fatih Başkan’a teşekkür etmeniz gerekmiyor mu?
CHP’nin İskenderun Belediyesi’ni yönettiği dönemde, Kızlar Manastırı hakkında partiniz ve sizler ne yaptınız, Suzan Hanım?

Bu aralar Diyarbakır, Mardin ve Van’da belediyelere yönelik operasyonları eleştiriyorsunuz ya. Orada halka hizmet için var olan her türlü kaynağını millete hizmet için harcamak zorunda olan belediye kaynaklarının yeniden PKK terör örgütüne, uzantılarına işbirlikçilerine tahsis edilmeye başlandığı hakkında neden soru önergesi vermediniz?
Devletin milletin emaneti ve parasının millete hizmet yerine terör örgütüne, Kandil’e harcanması kabul edililebilir birşey mi?
Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan şanlı Türk bayrağımızı, o belediyelerin kimlik kartlarından başlayarak tanıtım logosu ve internet sitelerinden kaldırılmış olması vicdanınızı sızlatmıyor m
Hakkında soruşturma açılan terör bağlantıları olan isimlerin sokak ve caddelere verilmesine ne dediniz de, bugün Kızlar Manastırı’nı hatıralamış oldunuz?

Hatay’da size destek veren HDP oylarından medet umup, iki kelime bile edemiyorsunuz, yazık!
Eğer bir endişeniz varsa.. 10 milletvekili olarak bir araya geldiğiniz Hatay’da, HBB’nin Kurtuluş Caddesi Yayalaştırma Projesi’ne görüş bildirdiğiniz gibi, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüşebilirdiniz.
Size bu konuda neler yapmak istediğini anlatırdı.
Bu kadar basit!