PROF.DR. ÖZCAN İSTE REKTÖRLÜĞÜ’NE ADAY OLDU


İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlük görevine İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde Profesör Dr. Tahir Özcan göreve talip olduğunu açıkladı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Profesör Dr. Tahir Özcan, İSTE rektörlüğüne adaylık müracaatını yaptığını ve görevin kendisine verilmesi durumunda yapacağı projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Prof.Dr. Özcan, İSTE’nin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olduğunu belirterek “Kurumsal değerlere sahip köklerini yerelden alıp evrensele hitap eden, özgür, yaratıcı ve eleştirel düşünen, hukuki ve etik değerleri içselleştiren çevresine ve doğaya saygılı özgüvenli bilimsel bir üniversite. Sosyal ve kültürel açıdan mesleki ve sosyal sorumlulukları başarıyla yerine getirebilecek genç bireyler yetiştiren üniversite. Yerelden başlayıp evrensele yönelik bilimsel verileri kullanarak ve teknoloji üreterek ülkemiz ve tüm insanlığın hizmetine sunmak. Bilim, sanat ve kültürümüzün bölgemiz ve toplumumuzun hizmetine sunmakta yardımcısı ve öncüsü olma misyonunu taşıyacak” diye konuştu.

ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMADA ÖNCÜ…
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonunun yerelden evrensele doğru eğitim olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özcan “Öğretim ve araştırmada öncü konumuyla geleceği görüp, buna göre yönlendirebilen bir üniversite olmaktır. Eğitim ve öğretim deneyimini yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarla çeşitlendirmek, yaratıcı, yenilikçi, bilimsel ve araştırmacı kültürünü güçlendirerek ülkemizi dünyanın öncü araştırma üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktır. Akademik Bilimsel ve kültürel faaliyetlerimizle bölgemiz ve ülkemizin daha iyi bir geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunmak olacaktır” dedi.

BÖLGE KURUM VE STK’LARLA İÇ İÇE OLACAĞIZ
İskenderun Teknik Üniversitesi ailesi olarak katılımcı bir üniversite olacaklarını ifade eden İSTE rektör adayı Prof. Dr. Tahir Özcan “Özellikle bölgemizin kamu kurumları, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve işverenleri ile her daim görüş alışverişinde bulunup ileriye doğru karar alma sürecinde işbirliği içerisinde bulunacağız. Amacımız üniversitemizin öncülüğünde uluslararası düzeyde ikili işbirliklerini gerçekleştirip bilimsel olarak uluslararası ve Avrupa birliği fonlarından daha çok faydalanmak olacaktır. Bölgemizin ekonomisine ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla Erasmus ve diğer ikili işbirliklerine daha çok önem vereceğiz. Bu konuda sahip olduğumuz zengin kültürümüz ve coğrafi konumumuz sayesinde dünyada sayılı üniversiteler arasında olma hedefimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

İSTE REKTÖRLÜĞÜNE ADAY TAHİR ÖZCAN KİMDİR?
21 Mayıs 1979 Şanlıurfa doğumlu olan Prof. Dr. Özcan, ilk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 2000 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden (İskenderun) mezun oldu. Akademik kariyerine 2002 yıllında Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak adım attı. 2004-2007 yılları arasında Ege Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde 2009’da yardımcı doçent, 2011 de doçent olarak çalıştıktan sonra, 20l5 yıllında İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte doçent olarak çalışmaya devam edip 2017 yılından itibaren İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde profesör olarak çalışmaya devam etmektedir. 2011-2017 yılları arasında fakülte kurulu üyeliği ve fakülte yönetim kurulu üyeliklerinde görev almıştır. Sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticiliği bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde ve kongre tebliğ kitaplarında basılmış yüzün üzerinde eseri bulunmaktadır. Türkçe yazılmış üç kitabı, İngilizce yazılmış iki kitap bölümü ve editörlüğünü yaptığı iki kongre tebliğ kitabı bulunmaktadır. Uluslararası düzeyde düzenlenen üç adet sempozyumda başkan olarak görev almıştır.
Haber: Cuma KESEROĞLU