HÜSEYİN’İ KURTARIN!


Hatay’ın İskenderun ilçesinde yatalak Kore gazisi babasına ve kanser annesine bakan Hüseyin Kaan Kara, üniversite burs borcunu ödemek için çektikleri kredi parası çalınınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Anne ve baba ortada kaldı. Esentepe Mahallesinde oturan yatalak Kore Gazisi Mehmet Kara ve Kanser tedavisi gören anne Hatice Kara güçlükle okuttukları oğulları tutuklanarak cezaevine girince perişan oldular.

Apartmanlara temizliğe giderek çocuğunu okuttuğunu gözyaşları içerisinde anlatan anne Hatice Kara, “Evladım Ordu üniversitesinde İktisadi bölümünü bitirdikten sonra İskenderun’a geldi. Bir iş bulup çalışamadı. Okurken geri ödemeli çektiği okul bursunu ödeyemeyince, ödeme emri geldi, gidip kredi çekti. Çektiği banka kredisini eve getirdi. Ertesi günü yatırmayı beklerken para evden hırsızlar tarafından çalındı. Polise de bildirdik. Ancak para çalınınca oğlum Hüseyin borçları ödeyemediği için geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine götürüldü” dedi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’
“Dünya başımıza yıkıldı, eşimi yattığı yerden kaldıramıyorum” diyen kanser hastası gözü yaşlı anne Hatice Kara, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere büyüklerimizden yardım istiyorum” diyerek şöyle konuştu:“Oğlum Hüseyin’i kurtarın. Kore Gazisi eşim yatalak, bakamıyorum. Onu kaldıramıyorum, bakamıyorum da. Eşime oğlum yardım ediyordu. Ben kanser hastasıyım, tedaviye gidemiyorum. Evimiz de kira, çaresizlik içerisindeyim. Ne olur oğlumu kurtarın!”

Anne Hatice Kara, “Oğlum cezaevinden çıksın ki bizlere baksın. Ölmek istemiyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Yatakta yaşam mücadelesi veren Kore Gazisi Mehmet Kara ise güçlükle konuşarak oğluna yardım edilmesini istedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU