HİÇBİR GÜÇ VE TEHLİKE BİZİ YILDIRAMAZ!


30 Ağustos Zafer Bayramının 97.Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan kutlama etkinlikleri; Belen Atatürk Parkında düzenlenen çelenk sunma programı ile başladı.

Program, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile bayrağımızın göndere çekilmesi, J.Astsb.Üstçvş Bilge Kaan Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve İssume Ortaokulu öğrencilerinden Elif Bağış ile Sultan Dönmez’in günün anlamına ilişkin şiirlerini okuması ile tamamlandı.

J.Astsb.Üstçvş Özdemir konuşmasında; “Bugün, tarih sahnesinde var olduğu andan itibaren bağımsızlığı ile dünyaya örnek olmuş yüce Türk Milletinin, Vatanını işgal etmek isteyenlere karşı vermiş olduğu bu onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının 97. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu ve haklı gururunu yaşıyoruz Çünkü 97 yıl önce “Ya İstiklal, Ya Ölüm” haykırışıyla başlayan mücadele Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anısı olarak zaferle sonuçlanmıştır. Gururla ifade ediyoruz ki; 97 yıl önce olduğu gibi, bu kutsal vatana büyük Türk Milletine, milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza ve vatanımıza yönelecek her türlü tehdit ve tehlike, büyük Türk Milletinin azim ve iradesi karşısında mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bizleri vatan millet ve vazife uğrunda hiçbir zaman güç ve tehlikenin yıldıramayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. 30 Ağustos Destanı’nı yazan kahraman Türk Ordusu, sahip olduğu modern silah ve teçhizatları ile ve milletinden aldığı güçle bölgemizde barışın teminatı olmaya devam edecektir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız, milletimiz ve bağımsızlığımız için geçmişte ve günümüzde canlarını esirgemeyen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz ruhlarınız şad olsun” dedi.

Kutlama etkinlikleri düzenlenen tebrigat töreni ile devam etti. Kaymakamlık makamında Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül ile birlikte, tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR