HATMEK KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR


Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve kısa adı HATMEK olan Hatay Meslek Edindirme Kursları’nın İskenderun binasında açılan kurslar vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görüyor.

Günlük hayatta kullanılması gerekli olan, bunun yanı sıra meslek edinme açısından büyük kolaylık sağlayan ve kişilerin hobilerine yönelik açılan kursların her yaş grubundan vatandaşlara hitap ettiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi 2.Bölge sorumlusu ve genel sekreter yardımcısı Taygun Cantürk, “Başkanımız Sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar gün geçtikçe daha büyük ilgi görüyor. Amacımız vatandaşlarımıza hem meslek edindirmek hem de hobilerini güçlendirmektir” dedi.

Yabancı dil kursları (Almanca. Arapça, Fransızca ve İngilizce) bilgisayar işletmenliği ve ofis programcılığı, el sanatları, iş güvenliği, işaret dili, bağlama, gitar ve satranç branşlarında kurs verdiklerini kaydeden Taygun Cantürk, bu konuda özverili görev yapan büyükşehir personelinin, açılacak yeni kurslarda da gayretli çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

HATMEK İskenderun birim sorumlusu Saadet Kılıçparlar, yaptıkları çalışmaların vatandaşlarca ilgi görmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı gruplar halinde kursların devam ettiğini ve isteyen vatandaşların kendilerine uygun grubu seçerek kurslara katılabileceklerini söyledi.
Haber: HATMEK