EYLÜL’DE ASFALT DÖKÜLÜYOR, İKİ KÖPRÜ YAPILIYOR


Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Serkan Topal ile birlikte Samandağ ilçesi Uzunbağ Mahallesi’nde ilçe mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette Vali Doğan’a, İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve kurum il müdürleri de eşlik etti.
Ziyarette kısa bir açılış konuşması yapan Milletvekili Serkan Topal “Sayın Valimize mahallemize hoş geldiniz diyor, öncelikle Hatay’a yaptığı katkılardan dolayı ve bizlere vakit ayırıp davetimize katıldığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda konuşan Vali Doğan, “Biz birim amiri ve müdür arkadaşlarımızla birlikte her ay bir ilçemizde muhtarlarımızla bir araya geliyor sohbet ediyor, ilçemizin sorunlarını konuşuyor, çözüm yollarını üretiyoruz. Bugün de Sayın Vekilimiz bizi buraya davet etti. Biz bu davetten çok büyük bir memnuniyet duyduk. Geldik sizlerle birlikteyiz, hasbihâl edeceğiz, ilimizin, ilçemizin sorunlarını konuşacağız, birlik beraberliğimizi konuşacağız, dolayısıyla böyle güzel bir toplantıya vesile olduğu için Sayın Vekilimize şükranlarımı sunuyorum. Samandağ ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi, dolayısıyla bizim buralara gözbebeğimiz gibi bakmamız lazım. Samandağ’ı ilk olarak Türkiye’yle entegre etmemiz lazım.

YOLUN YÜZDE 60’I TAMAMLANDI
Şu an Samandağ bir girişi bir çıkışı olan ilçe konumunda. Bunu çözmemiz lazım, bunun çözüm yolu da Samandağ- Arsuz arasındaki yolun yapımı. Yol şu anda %60 seviyesinde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay itibarıyla da asfalt dökmeye başlayacağız. Orada iki büyük köprü yapıyoruz. Biri 60 diğeri 30 metre uzunluğunda. DSİ bu iki derede de ciddi ıslah çalışmaları yaptı. Bunun dışında yol üstünde tam 64 tane irili ufaklı menfez yaptık. Bunların bazıları köprü sayılabilecek kadar büyük. Tabi bunlar yetmez, Samandağ bir turizm şehri ve biz buraya 52 km’lik bir bisiklet yolu da yapıyoruz. Arsuz’dan yola çıkan birisi Samandağ’a kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak. Yine Çevlik’ten bisiklete binildiğinde de 52 km bisiklet sürülebilecek, belki de bisiklet turnuvalarının düzenlenebileceği bir mekân yapıyoruz. Bu güzergâh üzerinde gerçekten çok güzel mekânlar var.

Biz bunlar arasında dört alan belirledik ve bu alanlarda insanlarımızın dinlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği mekânlar da planladık. Bunları da inşallah kısa süre içerisinde yapacağız. Yolumuz bitmek üzere, inşallah 29 Ekim’de de bu yolu açacağız. Çevre yolunu da bitireceğiz. Hastanemizin yapımı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Onun da en kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Bunlarla bitecek mi hayır elbette burada yerel aktörlerimizle, belediyelerimizle, STK’larla, Vekillerimizle birlikte ilimizin, ilçelerimizin, Samandağ’ın sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz. Bunun için geldik. Birazdan sizleri dinleyeceğiz, sizlerin gündeme getireceği sorunlar varsa onları da burada birlikte değerlendirip çözüm yolları üreteceğiz” dedi.

Vali Doğan, konuşmasının ardından mahalle muhtarları ve vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi. Toplantının ardından Vali Doğan ve beraberindeki heyet Samandağ ilçesinde incelemelerde bulundu. Haber: Hatay Valiliği