BİR KİŞİ BİLE SINIRI GEÇEMEZ!


Hatay’da önceki gün Suriyelilerin provokatörlerin etkisiyle sınırı geçme eylemi sonrasında yaşanan gerginlik güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Valilik kaynakları, “Bir kişi bile sınırı geçemez” dedi.

Suriye’de rejim güçlerinin ve Rus kuvvetlerinin İdlip’e yönelik askeri saldırıları sonucu günlerdir sınırımıza Suriyelilerin toplanıyor. Binlerce Suriyeli Türk topraklarına geçmek için bekleyişini sürdürürken provokatörler de boş durmuyor. Cuma günü sınırımızda provokatörlerin kışkırttığı Suriyeliler sınırı aşmaya kalkıştı.

Sınırdaki olayları yakından takip eden askeri kaynaklar, göç dalgasına karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, “Suriye’de rejim güçlerinin ve Rusya’nın İdlib bölgesine saldırıları derhal durdurmalıdır” dedi.

Askeri yetkililer, “Aksi taktirde sınırımıza ciddi bir göç dalgası olacak” değerlendirmesinde bulundu. Valilik kaynakları Türkiye’nin kararlı tutumuna dikkat çekerek, “Türkiye, sınırından bir kişi dahi olsa hiç kimseyi Türkiye’ye almama kararlılığındadır. Türkiye, bu konudaki kararlı duruşunu devam ettirecektir“ dedi.

PROVOKASYONA DİKKAT!
Yetkililer, vatandaşları provokatörlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, “Hem sınır ilçelerimiz hem de tüm Hataylılar dikkatli olmalı. Provokatörlerin istediği doğrultusunda bir karışıklığa meydan vermemek için, çok dikkatli olmalıyız. Sükunetimizi korumalı ve devlet yetkililerinin açıklamalarına itibar etmeliyiz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ