İSTE’DE “15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ” SERGİSİ


15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen; 15 Temmuz Milli Direniş Sergisi, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) açıldı.

İskenderun Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Adem Çolak ve Merve Düzağaç Çolak küratörlüğünde tertip edilen 15 Temmuz Milli Direniş Sergisi, İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu fuaye alanında katılımcılara kapılarını açtı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sergi’nin açılışı; Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hatay Özel Harekât Şube Müdürü Abdulmuttalip Aslan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri ile 15 Temmuz Şehidi Gülşah Güler’in anne ve babasının hep birlikte gerçekleştirdiği kurdele kesimi ile yapıldı.

15 farklı üniversiteden, akademisyen, sanatçı ve öğrencilerin 43 eser ile katıldığı Sergi; 12, 13 ve 16 Temmuz tarihlerinde İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu fuaye alanında, 15 Temmuz tarihinde ise İskenderun Sahili Anıt Alanı’nda gösterimde olacak. Haber: Yılmaz AKPINAR