‘HADO’ BAKALIM!


Hatay Büyükşehir Belediyesi iki ay üst üste meclisten borçlanma yetkisi isterken, İskenderun’dan sonra rotasını çevirdiği Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı’nda HADO için henüz bir çalışma başlatabilmiş değil. HBB Başkanı Lütfü Savaş, “HADO için bize 7 ay bir süre gerek” derken, mevcut kaynak arayışı can sıkıyor.

Mevcut borçların yol açtığı mali krize yoğunlaşan Başkan Lütfü Savaş için, Madenli Balıkçı Barınağı’na taşıdığı HADO projesi ek bir maliyet demek. Seçimlerin ardından son üç aydır, birçok projede AK Parti ve MHP’nin de desteğini alan Başkan Lütfü Savaş, milletvekillerin desteğiyle HADO’yu İskenderun’a yeniden taşıyabilir..

MİLLETVEKİLLERİ TAM DESTEK VERSİN!
Hatay’ın bir çok yatırım projesinde bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, en son Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın Kurtuluş Caddesi trafik değişikliğinde el ele verip, sorunu çözmek için katkı sundular. Benzer bir birliktelik ve dayanışma örneği, HADO’nun İskenderun Limanı içerisinde kullanılmayan tersane içerisine taşınmasına vesile olabilir.

Milletvekilleri bir bütün halinde ilgili bakanlıklarla görüşebilir, mevcut tersanenin kullanılması için gerekli onayın alınması için çözüm bulabilirler. Liman içerisinde bulunan tersaneye hem ulaşım kolay, hem fiziki altyapısı mevcut. Orada gerek gümrük ve gerekse polis noktası halı hazırda bulunuyor. Liman C kapısından giriş ve ulaşım da gayet kolaylıkla sağlanıyor.

Bu şekilde HBB’nin HADO için planladığı maliyet miktarı da hem düşüyor hem de seferlerin rahatlıkla gerçekleşmesine imkan tanıyor.İskenderun sahil iskelesinde dalga kıran olmayışı, dip derinliğinin yetersiz olması, ilgili müdürlüklerin yeniden yapılandırılması ve lazım olan izin konularında süre baz alındığında, zaman aşımına yol açacak gibi görünüyor.İskenderunlular bu sebeple, HADO’nun İskenderun Limanı içerisinde atıl durumda olan tersanede konuşlanmasını daha uygun ve sağlıklı buluyor.

Hatay’ın tüm milletvekillerinin, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın, şehrin yararına uygun her konuda uzlaştıkları gibi, HADO’nun İskenderun’a taşınması yönünde işbirliği içerisinde olacaklarına inanıyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR