GÜVENLİK SORUNU BARINDIRAN ‘BARAKALAR’ YIKILDI!


İskenderun’da eski Kuyumcular Çarşısı esnafı, çarşının yan duvarına bir önceki dönem belediye yönetimi tarafından el işi ürünlerin satışı için yapılan barakaları mahkeme kararıyla yıktırdı. O dönem defalarca belediye ile görüştüklerini ve buraya yapılacak bir çalışmanın sıkıntı yaratacağını aktaran Kuyumcu esnafı, Seyfi Dingil ile sonuç alamamışlardı. Konuyu mahkemeye taşıyan Kuyumcu esnafı, ‘yıkım’ kararı üzerine rahat bir nefes aldı.

İskenderun Belediyesi Fen İşleri ekipleri, dün Kuyumcular Çarşısında barakaları tek tek söküp, çıkan demirleri 5 Temmuz Stadı’nda kullanılmak üzere depoya kaldırdı.

Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, “Biz bu barakanın yapılmasını istemedik. Barakanın kaldırılması için imza topladık. Pasajda 65 esnafız. Hepimizin 35–40 yıllık emeğimiz var. Barakayı delip içeri girip emeğimizi çalsalar biz ne yapacağız? Biz mağdur olduktan sonra şikâyette bulunsak kaç yazar? Biz bu durumu önceki dönem belediye başkanına imza yoluyla bildirdik, yanaşmadı. En son da mahkemeye kadar bu işi götürdük. Sonuç beklediğimiz gibi çıktı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya yıkım çalışmalarına destek verdiği için teşekkür ediyoruzˮ diye konuştu. 

DİĞER BARAKA DA HIRSIZLARA FIRSAT TANIYOR
Yıkım çalışmaları sürürken, kadınların el işi ürünlerini satabilmesi amacıyla yapılan yeni barakanın, iş hanına sıfır şekilde yapılması hırsızlara davetiye çıkarıyor. Barakanın camını kırıp, içeriden işhanındaki fotokopi dükkanına giren hırsızlar, hem işletmenin bilgisayarını hem de monitörlerini çaldı.

İş hanı esnafı, “Bu barakanın bize zararı oluyor. Kimsesi olmayanlar burayı mesken olarak kullanıyor. Bazı kişileri burada uyuşturucu içerken görüyoruz. İnsanlar buradan geçerken korkar oldu. Barakaların tıpkı, kuyumcular çarşısındaki gibi buradan kaldırılmasını istiyoruz. İlli ki bir yer gösterilecekse, sahilde olması daha doğru olur” dediler.
Haber: Yılmaz AKPINAR