DÖRT LOKASYONDAN BİRİ ‘KARAVAN MERKEZİ’ OLACAK


Hatay Valisi Rahmi Doğan Arsuz ilçemizde incelemelerde bulundu. Arsuz-Samandağ yol yapım çalışmalarında gelinen son nokta hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Doğan, “İskenderun, Arsuz, Madenli, Konacık, Çevlik ve Karamağara’yı kapsayacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Burada 50 yıldır yapılmayan Arsuz-Samandağ yolu yapılıyor. 29 Ekim’de de açılışını yapıp faaliyete sokacağız inşallah” dedi.

‘ÇOK GÜZEL KOYLAR VAR’
Vali Doğan, “Yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek için yaklaşık 3 saattir yollardayız. 7/24 saat süren yoğun yol yapım çalışması devam etmekte. Yolun %45’ini bitirmiş durumdayız. 64 tane menfez ve 2 büyük köprü yapıyoruz. 3 milyon m3 toprak işimiz var. Dün Arsuz’daydım. Arsuz gerçekten tam bir tatil beldesi olmuş. Gelirken bu yol üzerinde çok güzel koylar olduğunu gördük. Bu yol güzergahında 4 adet lokasyon belirledik. Bu lokasyonlardan bir tanesinde de karavan merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu yolu planlarken tamamen turizm yolu olarak planladık. Tabiat ve çevre bizim için çok değerli. Yol çalışmalarımızı tamamen doğal yaşamı göz önünde tutarak yapıyoruz. Yol üzerinde caretta carettaların bulunduğu özel bir alan var. Buradaki yol yapımı çalışmalarında onlara zarar vermeyecek şekilde, doğal yaşamlarının etkilenmemesi için hassas bir şekilde planladık” dedi.

‘MERKEZ HALİNE GELECEK’
Vali Doğan, “Arsuz Madenli bölgemizi su sporları merkezi, yat limanı ve HADO gemilerinin yanaşacağı liman şeklinde projelendiriyoruz. 180 kilometre kadar olan sahilimizi canlandırmak istiyoruz. HADO ve yat limanını birlikte düşünüyoruz. Bölgede yaşayan insanların teknelerini bağlayıp yanaşabilecekleri bir yerle birlikte nitelikli tesislerin de katılımıyla o bölgeyi bir merkez haline getireceğiz” dedi.
Milletvekili Abdulkadir Özel de, “Arsuz- Samandağ yolu bölge ulaşımında önemli bir rahatlama oluşturacak” diye konuştu.
Vali Doğan, daha sonra yeni yapılan Arsuz Hükümet Binasını gezerek incelemelerde bulundu. Bina hakkında Kaymakam Sarı’dan bilgiler aldı. Vali Doğan’a yaptığı incelemelerde Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdülkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da eşlik etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR