PROJE ATAĞI


İstanbul’dan döner dönmez ayağının tozuyla mahalle ziyaretlerinde bulunan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bir yandan eksikliklerin çözümü için çaba gösteriyor, diğer yandan öncelikli ihtiyaç listesinde bulunan projelerin takibini yapıyor. İskenderun’un sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan birçok projeyi hayata geçirmek için yoğun gayret gösteren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, fizibilitesi tamamlanan projeleri uygulamaya hazırlanıyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte, Çankaya bölgesinde yapılması planlanan seyir terası yeri ile ilgili incelemelerde bulunan Fatih Tosyalı, “Yapacağımız seyir terasları vatandaşlarımızın yeni sosyal yaşam alanlarından olacak” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun halkının hoşça vakit geçirebileceği, şehir manzarasına hâkim bir alanda ve içerisinde kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve seyir mekânlarının bulunacağı güzel bir projeyi kente kazandıracaklarını belirterek, aynı projenin Denizciler Mahallesi’nde de uygulanacağını aktardı.

Başkan Tosyalı, “Kentimize hâkim bir noktaya yapılacak olan bu teras sayesinde mahallelerimizin tanınması, gelişip ve kalkınması da sağlanacak. Buralar, ailenizle birlikte hafta sonlarını geçirebileceğiniz, çaylarınızı yudumlayacağınız güzel bir mekân haline gelecek. Temiz havası ve sakinliğiyle halkımızın tercih edeceği ender mekânlardan biri olacak” dedi.

TAŞ OCAĞI YOLU YAKİN TAKİPTE
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı daha sonra, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte İsmet İnönü Mahallesi 749. Sokaktan geçen taş ocağı, iş ve yük kamyonları için yapılması planlanan alternatif yol güzergahında incelemelerde bulundu. Başkan Fatih Tosyalı, “Bu çalışmamızla hem trafiği rahatlatacak ve gürültü kirliliğini ortadan kaldıracağız” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gün içerisinde Feyezan Kanalı’nda, İskenderun Belediyesi ve DSİ ile birlikte yapılan ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldı. Başkan Fatih Tosyalı, “Bizler kanalda ki ıslah çalışmalarının önemini biliyor ve bu çalışmaların hızla tamamlanması için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Daha sonra Yunus Emre Mahallesi Muhtarlığına ziyarette bulunan Başkan Fatih Tosyalı, “Vatandaşlarımızla sohbet ederek belediyemizin çalışmaları hakkında bilgiler verdik” diye konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR