KALIN BAĞIRSAK KISMININ %70’LİK BÖLÜMÜ GÖĞÜS KAFESİNDE!


Karın ve göğüs ağrısı, kabızlık şikâyetiyle İskenderun Devlet Hastanesi aciline giden 24 yaşındaki gencin ağrılarına neden olan rahatsızlık öğrenenleri şaşırttı.

Dörtyol’da yaşayan Tunahan Okan Özdal adlı 24 yaşındaki genç daha önce bir yıl ara ara yapılan tedavilerle göğüs ağrısı ve kabızlık şikâyetlerinden bir türlü kurtulmadı.

İskenderun Devlet Hastanesi acilinde çekilen film ve yapılan tahliller, tetkiklerin ardından ilginç bir vaka ortaya çıktı. Genç hasta karın ve göğüs ağrısı ile kabızlığa neden olan rahatsızlığı öğrenince de adeta şok oldu.

Hastanın kalın bağırsak kısmının %70’lik bölümünün göğüs kafesinde olduğunu tespit eden Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli, hemen ameliyat önerdi. Hasta bu ağrı ve şikâyetlerinden çok mustarip olduğu için hemen ameliyatı kabul etti. 

GEREKLİ ONARIMLAR YAPILDI
Tunahan Okan Özdal’ın rahatsızlığına neden olan durumu başarılı bir operasyonla ortadan kaldırdıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli “Hastamızda nefes almasını zorlaştıran, kabızlık yapan büyük kalın bağırsak kısmını göğüs kafesinde tespit ettik. Göğüs kısmındaki kalın bağırsakları, batın tarafına çektik. Gerekli onarımlar yapıldı. Bizler de doktoru olarak hastalığın boyutunu kendisine ve ailesine anlattık. Ameliyat 1 saat 30 dakika sürdü. Hastamızda Operasyon esnasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyon izlenmemiş kendi ihtiyaçlarını karşılayacak durumda şifa ile taburcu ettik” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU