İKİ AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI


Şehit düşen Halil Kurt’un Azez bölgesindeki askeri üste bulunan yatağı sosyal medyadan paylaşılırken, şehidin arkadaşları Kurt’un yattığı yere Türk Bayrağı yerleştirdi. Şehit Kurt’un yaklaşık 1 yıl önce mesleğe başladığı ve 2 ay sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlanan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin üssüne, PKK/YPG’li teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt’un (23) şehadet haberi memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

Yeşil Mahalle’de ikamet eden ve aldıkları acı haber ile ayakta durmakta zorluk çeken anne Leyla, baba Mevlüt ve şehidin kardeşlerine yakınları ve yetkililer destek olmaya çalıştı. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.
Şehidin yakınları ve komşuları şehadet haberini alır almaz taziye için eve akın etti. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt, Bugün Öğle Namazına düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.