HOBİ ATÖLYESİNİ İSTİRİDYE MANTAR SERASINA DÖNÜŞTÜRDÜ


İskenderun Demir ve Çelik Fabrikası’ndan emekli olan inşaat mühendisi Beşir Altun emekli olduktan sonra İskenderun Yalıkent tatil yöresinde yaşamaya başladı.

Yalıkent’deki evinde boş zamanlarını ve hünerlerini sergilemek için kendine Hobi atölyesi oluşturdu. Arkadaşı olan Herbalist Recep Ekinci’nin telkin ve teşviği ile Hobi atölyesini İstiridye Mantar yetiştirme Serasına dönüştürdü.

Hobi atölyesinde başladığı istiridye mantar ekimini; Recep Ekinci’nin verdiği istiridye mantar tohumlarını(misel), evde hazırladığı buğday samanı ve kepek karışımı komposta ekti. Bir ay sonra mantar miselleri yeşermeye başladı ve birkaç gün içinde kompost dolu torbaların dışına doğru İstiridye mantarları filizlenerek büyüdü.

Olgunlaşan istiridye mantarlarını toplamaya başlayan Beşir Altun; “Evimde oluşturduğum hobi atölyemde eski mobilyaların ahşap aksamlarını (geri kazanıma dönüştürmek için) yeniden kullanılır hale getirmek amacıyla; masa, sandalye, sehpa, çiçeklik ve çeşitli aksesuarlar yapıyordum. Şimdilerde ise yeni bir hobi gelişti ve bundan böyle hem aileme, hem de komşulara daha faydalı olacak İstiridye mantarı yetiştirmeye başladım. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen, aynı zamanda aile sağlığına, ekonomisine katkı sağlayan İstiridye mantar yetiştiriciliğini benim gibi emeklilere ve özellikle de tüm kadınlarımıza tavsiye ediyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR