EN ÇEVRECİ OKUL!


Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi ve Taşınır Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesinin ortaklaşa yürüttüğü Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışmasında, İskenderun Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Hatay ikincisi oldu.

Çocuklara çevre bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararın önüne geçmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına düzenlenen Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi.

Okulun öğretmen ve velilerinin katkı sunduğu yarışmada, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Hatay ikincisi olmanın haklı sevincini yaşıyor. Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Ömer Güler, pillerde ve elektronik atıklarda tehlikeli kimyasalların bulunduğunu, bu materyallerin çöpe atılmaması gerektiğini, atık pillerin ve elektronik atıkların toprağa ve suya karışması durumunda doğanın olumsuz etkileneceğinin altını çizdi. Güler, “Okulumuz bu konuda çok bilinçli” dedi.

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi yetkilileri Fevzi Özkan, Çevre Mühendisi Necla Binici ve ekibi, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’na ödülünü takdim ederek, teşekkür etti.

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Ömer Güler, “Okulumuz sosyal alanda çevre duyarlılığına katkılarından dolayı Müdür Yardımcılarına, Fen Bilimleri Öğretmenlerimiz ve destek veren öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerilerimize teşekkür ederim. Kazanılan ödül öğrencilerilerimize hayırlı olsun” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR