ÇOK YERİNDE HAMLE!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bayramda da saha çalışmasını sürdürdü, sorunların çözümü için yerinde incelemelerde bulundu. 
Tatili değerlendirmek yerine halkla iç içe olmayı tercih eden Başkan Fatih Tosyalı, Başkan yardımcıları ile birlikte seçimde verdiği sözleri yerine getirmek için sıkı çalışıyor.
Benim ta en başından önemsediğim taş ocağı meselesi ve seyir teraslarını mercek altına alması çok yerinde bir adım.. 
Yıllardır dokunulmayan Çamlık bölgesini bilen bilir. Numune- Çankaya mevkiinde İskenderun’u tepeden gören muhteşem bir yerdir. Bir ara çöplüğü andırıyordu. 
Şimdi orada bir seyir terası yapılacak olması, sosyal bir donatıya dönüşmesi, insanlarımıza nefes aldırır. 

Nefes demişken;
Taş ocakları yüzünden üzerimize çöken toz bulutuna mı yanalım ya da tonlarca kaya parçalarını taşıyan kamyonların oluşturduğu tehlike ve tahribata mı hayıflanalım?
Bitmeyen çilenin hepten mağduru olduk!
Yıllardır çeker dururuz bu eziyeti. 
Tozundan Modern Evler, Sakarya, Yunus Emre mahalleleri.. Tehlikeli güzergahtan ise İsmet İnönü Mahallesi çok çekiyor.
Bugün Başkan Fatih Tosyalı’nın, İsmet İnönü mahallesinden gecen taş ocağı kamyonları için alternatif yolların tespiti ve Seyir terasları yapımı için bölge çalışması yapmasını ve kararlı, güçlü bir duruş sergilemesini, ileriye dönük kurtuluş reçetesi olarak görüyorum. 
Fatih Başkanın, bu kronik hastalığın tedavisinde önemli kararlar alacağına inanıyorum. Önümüzde duran otoban yolu alternatif olarak değerlendirilirken, çöp kamyonları için de güzergah olabilir. 
Her şeye rağmen taş ocaklarından kurtulmak, meselenin birinci önceliği arasında görünüyor. 
Başka da çaresi yok gibi!
İskenderun’a yakışmıyor..

ŞİKAYETLER İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ..
Bu arada, İsmet İnönü Mahallesi 747 Sokak üzerinde oturan bir grup mahalleli, ikamet ettikleri bölgedeki otları kendi imkanlarıyla biçiyor.
Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri, birçok yerde uzayan otların temizliğinde gecikiyor..
Acilen müdahale şart!
Ersoy Mülayim Bey’in sosyal medyada paylaştığım yazıma verdiği yanıtta, “Akarca’da demir çelik kirectaşı ocağı var. Hemen üstünde Yazıcı demir çelik fabrikasının da taş ocağı var. Bunların birlikte yaptırabileceği bir köprü ile Akarca ve aşağıdaki Çamlık mahallesi akabinde Sarıseki bölgesinde kamyon terörü sona erecek. Hem yollar bozulmayacak hemde binlerce insan tehlikeden uzak kalacak” önerisine de Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin’in anında karşılık verip, ‘Birlikte gidip inceleyim” yorumunu beğendim.
Vatandaşın sorun ve önerilerine kulak verip, anlık çözümler üretmeye çalışan Ahmet Bey’in bu çabasına ilgili müdürlükler de karşılık vermelidir.
Ayrıca, bir yorumda “Numune mahallesinde ki belediye iş makinası parkını da başkana iletseniz orayıda güzel bir park ve sosyal tesis olarak değerlendirilse çevresi değişir” önerisi var.
Tamamı olmasa bile, bir kısmı park olarak hizmete açılabilir..
Bir de, “Yolların bakıma ihtiyacı var” şeklinde birçok yorum yapılıyor.
Bildiğim kadarıyla, geçmiş yönetim mevcut asfalt şantiyesini hurdalık olarak satın almış (!)
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı şimdi o şantiyenin bakımını yaptırıyor.
Sanırım, gecikme o yüzden..
Ardından, yolların asfaltlanması için seferberlik başlayacak.