TURİZMDE HER PAZARI ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ


AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, turizmde hem ürünü hem de pazarı çeşitlendirmeyi hedeflediklerini belirterek turizmi siyasetin üstünde bir etkinlik olarak gördüklerini belirtti.

TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulunda, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, gündemdışı söz aldı.
Milletvekili Yayman, Türkiye’de turizmin sorunları ve çözüm önerileri konusundaki gündemdışı konuşmasında, Türkiye’nin dünyanın en çok turist gelen 6. ülkesi, gelir bakımından da 12. ülkesi olduğunu söyledi.

Milletvekili Yayman, 1991’de Turgut Özal’ın, Türkiye’deki turistik belgeli yatak sayısının Rodos’tan dahi geride olduğunu söylediği günlerden 2018’de 46 milyon turistin geldiği bir ülke haline geldiğini ifade etti. Bunun yeterli bir rakam olmadığını dile getiren Yayman, “Türkiye’nin çok büyük turizm potansiyeli var, medeniyetlerin merkezi. Deniz, kum parantezine almak doğru değil. Yayla, kültür, tarih, inanç, gastronomi, golf turizmi gibi turizm ürününü çeşitlendirmemiz en önemli hedeflerimizden biridir. Bir taraftan ürünü çeşitlendirirken diğer taraftan pazarı çeşitlendirmek de hedeflerimizdendir” dedi.

Yayman, Amerika kıtası, Avrupa ve Orta Doğu’dan daha fazla turist getirmeleri gerektiğini belirterek hükümet, parti olarak turizmi siyasetin üstünde bir etkinlik olarak gördüklerini belirtti. HABER MERKEZİ