GENÇLİK MEHTERAN İLE YÜRÜDÜ!


İskenderun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, alandaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. İskenderun’da çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, Ulu Cami Caddesi’nden, ellerindeki Türk bayrakları ve flamalarla Anıt Alanı’na kadar mehter takımı eşliğinde yürüdü.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Zabıta Müdürü Bekir Aksyoy, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli’nin de katıldığı Gençlik Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Çarşı esnafının alkışlarla destek verdiği günün anlam ve önemine değinen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Temeli 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak ve ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için başta Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere ve hepimize büyük görevler düşüyor. Aydınlık geleceğimizin mimarı gençlerimize her zaman sahip çıkacağız” diye konuştu.
Atatürk Anıt Alanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yürüyüş ve tören sona erdi. 

15- 19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında pek çok etkinliğin olacağını belirten İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Ferit Gündel, futbol, voleybol, bocce, masa tenisi ve satranç gibi birçok spor etkinlilerinin olduğunu söyledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR