DENİZ TİCARET ODASI’NDAN ‘TEMİZ MAVİ’YE DESTEK!

 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin “Temiz Mavi Temiz Yaşam” projelerine destek verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyeleri Atilla Demirkent, Ümit Özdemir, Meclis Üyesi Dede Kahramanlı, Şube Müdürü Ahmet Taştekin ve Şube Mali İşler yetkilisi Fuat Alkan, İSTE öğrencilerinin farkındalık projeleri için bir araya geldi.

Anıt Alanı arkasında sahilde ellerinde dövizler ve üzerlerindeki atıklardan oluşan kostümleri ile İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri farkındalık yarattılar. İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyesi Atilla Demirkent, “Temiz Deniz ve Temiz bir yaşam için üniversite öğrencilerimizin böylesine anlamlı ve önemli bir projeye imza atmalarından dolayı gurur duyduk ve oda olarak destek vermek istedik. Hazırlanmış gelmişler bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘TEMİZ SU CAN KATAR’
‘Deniz Balıkların Yaşam Alanı Onlara Saygı Duy’, ‘Temiz Su Can Katar Kirli Su Katil Yapar’, ’Denizlerimize sahip çıkalım çöpleri atmayalım’ dövizleri ile atıklardan oluşan kostümleri ile Üniversiteli gençler dikkat çekti.

İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını söyleyen Volkan Kadiroğlu, kendilerine destek veren Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Belediyesi’ne teşekkür ederek şunları söyledi:
“Gün geçtikçe kirlenen denizlerimize sahip çıkmamız gerektiğini daha yeni yeni anlıyoruz. Bizlerin kullandığı kadar bu suları deniz canlılarda kullanıyor. Kirliliğe karşı durabilmek için İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Amacımız deniz canlılarının daha temiz ortamda yaşamaları ve çevre temizliği konusunda halkımıza sesimizi duyurup onların bu konuya dikkatlerini çekmektir.”

İSTE’li gençler daha sonra ellerindeki “Denizleri kirletme Balıkları yok etme Temiz Mavi Temiz yaşam” bildirisini dağıttılar. Haber: Yılmaz AKPINAR