BÜYÜMENİN YOLU, BİLİM VE TEKNOLOJİDEN GEÇİYOR!


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından düzenlenen 4. Teknoversite Günleri, görkemli geçiyor. Törende daha sonra İSTE’nin tanıtım filmi sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gelişmenin ve büyümenin bilim ve teknolojiden geçtiğini söyledi. Başkan Fatih Tosyalı, ‘Bu tür etkinliklerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Sayın rektörüm ile bir ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen birçok etkinliği birlikte gerçekleştirdik. Benim görev sürecim içerisinde bilime, teknolojiye ve eğitime katkı vererek eğitim camiamızın yanında olacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

30 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bir yıllık emeklerinin Teknoversite Günleri’nde gün ışığına çıktığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Teknolojiye adanmış bir üniversiteyiz, bu yüzden göbek ismimizi teknoversite olarak koyduk. Teknoversite vizyonun içerisindeki en önemli unsur teknoversite günleri. Bilim, kültür, sanat ve teknoloji olarak her kapıyı açan bir anahtar olarak belirtiyoruz teknoversiteyi. Üniversitemiz sayesinde 4 yıl içerisinde İskenderun’a yaklaşık olarak 1 milyon insan gelip gitmiş. Bu etkinliğimize de 30 bin ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte öğrencilerin güzel çalışmalara şahit olacaklarını dile getiren İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu da herkesi Teknoversite Günleri’ne beklediklerini aktardı. Teknoversite Günleri’nin sembolik açılış kurdelesi kesilerek üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu teknolojik ürün ve prototipler incelendi.

4. Teknoversite Günleri açılış programına; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış ile İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, İSTE Daire Başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR