BERFİN, İSTEDİĞİ DOKTORA ÜCRETSİZ AMELİYAT OLABİLECEK!


İskenderun’da ayrıldığı eski erkek arkadaşı Ozan Çeltik’in yüzüne asit benzeri sıvı atarak ağır yaralanmasına neden olduğu Berfin Özek’e(19) yapılacak ameliyatlar için Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman da destek veriyor. Arman köşesinde “Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle, Acıbadem Taksim Hastanesi tüm tedaviyi üstleniyor. İstediği hoca, Profesör Mehmet Mutaf hoca da onu ameliyat ediyor. Tek ameliyat değil bu. Bir-bir buçuk yıllık bir süreç. 5 ameliyat olacak ve Berfin inşallah hayal ettiği gibi, insan içine karışabilmesini sağlayacak yeni bir yüze kavuşacak.

Sağlık Bakanlığı’na, hastane grubuna ve Mehmet Mutaf hocaya teşekkürü borç bilirim. Onları alkışlıyorum çabaları için, iyi niyetleri için. Berfin için hepsi el ele verdi” dedi.
Profesör Mehmet Mutaf, nice kadına şiddet vakasını, nice asit saldırısını tedavi etmiş uzman bir isim.

‘HATAY VALİLİĞİ’NDEN RİCAMIZDIR’
Arman yazısının son bölümünde “Bu arada, evet, Berfin’e kendi dokularından bir yüz yapılacak. Evet, tedavi masrafları karşılanacak. Ama Berfin’in hayatı çalındı. İş sadece sağlık masraflarıyla bitmiyor. Eve sadece bir maaş giriyor, sadece annesi çalışıyor bir pastanede temizlik görevlisi olarak. Babası şu anda işsiz. Bu aile zor durumda. Berfin’in eğitim masrafları ve diğer ihtiyaçları için de destek gerekiyor. Valiliğin onun ihtiyaçları için yardım hesabı açmasını rica ediyoruz. Yani iş bitmedi. Biz hepimiz Berfin’e yine destek çıkar, gönlümüzden ne koparsa yatırırız. Bu kadar zor olmasa gerek. Hatay Valiliği’nden rica ediyoruz. Lütfen hesabı açsınlar. O hesap numarasını bu köşede paylaşmak istiyorum. Selin Ciğerci mesela hemen 100 bin lirasını yollayabilir. Kim ne kadar istiyorsa yollar, bu para Berfin’in hakkı ve biz ramazan ayındayız, kimsenin hakkını yiyemeyiz” diye yazdı.
Haber: Yılmaz AKPINAR