ABD’YE TÜRK OSB’Sİ


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde MÜSİAD Hatay Şube Başkanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen panelde, iş insanlarına Amerika Birleşik Devletlerinde kurulacak olan ilk Türk Organize Sanayi Sitesi ve Finansman imkanları anlatıldı.

Panelde, Türk Amerikan İş Adamları Derneği Amerikan Ticaret Odası Türkiye (TABA-AmCham) Genel Başkanı Ali Osman Akat ve Yüksek İstişare kurulu başkanı ve MÜSİAD 2.Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu Sine vizyon destekli olarak sunum yaptılar.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapılacak olan Türk Organize Sanayi Bölgesi için iş adamlarına yatırım çağrısında bulundu.
Ali Bayramoğlu, ABD’de altı eyalet üzerinde Türk Organize Sanayi Bölgesi kurma çabası içerisinde ile ciddi ve çok önemli pazarlık aşamasında olduklarını, ağırlıklı olarak da Teksas üzerinde durduklarını söyledi. Bayramoğlu, ABD’nin toplam dış ticaretinin 4 trilyon Dolar hacminde olduğunu, Türkiye’nin ise ABD ile ticarette 20 milyar Dolarla binde 5’lik bir paya sahip olduğunu kaydetti.

Ardından söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise,” Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, iki ülke arasında kurulmuş ve yıllardır süren bu ticari ilişkinin daha ileri bir noktaya taşınmasının, her iki ülke açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Bu noktada, Amerika’da kurulacak bir Türk Organize Sanayi Sitesi’yle bu ticari ilişkinin gelişeceğini, güçleneceğini ve her iki ülkedeki yatırımları artıracağını düşünüyoruz. Amerika’da iş bağlantısı olan ve Amerika’yla iş bağlantısı oluşturmak isteyen üyelerimizin, bahsi geçen Türk Organize Sanayi Sitesi’ni değerlendirmesinin, önemli ve yararlı olacağına inanıyoruz” dedi. HABER MERKEZİ