TEKYILDIZ ALTINDA ŞİİR ZİYAFETİ


Zafer Tekyıldız Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi, davetlilere ayrı bir keyif yaşatırken, Türk edebiyatında adlarını altın harflerle yazdıran şairler de anıldı.

Tekyıldız altında madalyonun diğer yüzü şiir dinletisinde sevilen şairlerinin şiirleri öğrenciler tarafından okundu. İskenderun Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Tekyıldız Altında Madalyonun Diğer Yüzü’ adı verilen şiir dinletisine, Zafer Tekyıldız Lisesi yönetim, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi.

Şiir dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şiir dinletisi öncesinde Heripus Müzik Grubu verdiği konserle davetlilerden büyük alkış aldı.
Ahmet Arif, Özdemir Asaf, Cemal Süreyya, Şevket Rado, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet, Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi Türk edebiyatına mal olmuş şairler, şiirleriyle yad edildi.

Okunan her şiir öncesinde şairin şiiri hangi duygularla yazdığı hikayesinin anlatılması, dinletiye farklı bir anlam kattı. Öğrencilerin performansı ise usta şairleri aratmazken, dizelerdeki anlatımlar, salonda bulunan birçok kişiyi duygulandırdı.
Geçmişte ders kitaplarında bu şairleri okuyan veliler de geçmişe de yolculuk yapma imkanı buldu. 13 eserin seslendirildiği dinletinin finalinde Nazım Hikmet’in Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar adlı şiiri koro halinde seslendirildi.
Okul idarecileri, öğretmen ve veliler, performanslarından dolayı öğrencileri ayakta alkışladı.
HABER MERKEZİ