SOLOTÜRK PROVASI HEYECANLANDIRDI


Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi olan SOLOTÜRK, Pazar günkü İskenderun gösterileri öncesi prova yaptı, Sesleri ve uçakları görenler heyecanlandı.

İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği SOLOTÜRK ekibinin gösterisi, 21 Nisan Pazar günü saat 17.00’da sahilde Nihal Atakaş Camii semalarında gerçekleşecek.

Gösteri öncesi Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi olan SOLOTÜRK bugün gösteri yapacakları bölgede birkaç sorti ile keşif uçuşu yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözün göremediği kulağın duyamadığı yerlerde neleri başarabildiğini estetik biçimde tüm dünyaya gururla sunan SOLOTÜRK, İskenderunlularla buluşmayı bekliyor.

TÜRKİYE’NİN GÖKYÜZÜNDEKİ GURUR KAYNAĞI
Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi olan SOLOTÜRK, bugüne kadar ulusal ve uluslararası platformda birçok gösteriye imza attı.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin gururu olan SOLOTÜRK, İngiltere Fairford’da dünyanın en prestijli hava gösterisinde (Royal International Air TattooRIAT) Hava Kuvvetleri tarihinde bir ilke imza atarak, “Dünyanın En İyi Gösteri Uçuşu” ödülü, Avrupa’nın en önemli havacılık gösterilerinden biri olan ve İngiltere’de yapılan RIAT 2018 AirShow’da “En İyi Solo Jet Gösteri Uçuşu” ödülü gibi birçok ödüle layık görüldü. Haber: Cuma KESEROĞLU