SAĞLIKLI BESLENME KONFERANSI


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi programı kapsamında, Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Kireççioğlu tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerilere yönelik “Sağlıklı Beslenme” konusunda konferans verildi.

Program çerçevesinde yapılacak çalışmalarla okul çağındaki bütün çocuklarımızın olabilecek en iyi bedensel, ruhsal sağlığa kavuşmalarının sağlanması ve sürdürülmesi, okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişiminin sağlanması, çocukların, ailelerinin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.

‘İYİ KAHVALTI BEYİN GELİŞİMİNİ OLUMLU ETKİLER’
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Kireççioğlu verdiği konferansta, güne iyi bir kahvaltı ile başlayan çocukların öğrenme sürecinde ve beyin gelişiminde önemli etkiler görüldüğünü belirterek, “Kahvaltı yapan çocukların daha başarılı olduğu, derste konsantrasyon sorunu yaşamadıkları için karşılaştıkları problemleri daha kolay çözebildikleri, okul performanslarının fiziki performans da dahil olmak üzere daha uzun sürdüğü, dolayısıyla daha geç yoruldukları ve kas işlevlerinin daha iyi olduğu biliniyor” şeklinde konuştu.

‘ARA ÖĞÜN ÖNEMLİ’
Çocuklara ara öğün alışkanlığı kazandırmanın önemli olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Kireççioğlu, “Kahvaltı yapmanın büyük önemi olduğu gibi öğlen ve akşam yemekleri, yani ana öğünlerin de atlanmadan yapılması ve bu öğünlerde de tüketilen besin miktarı ile besin çeşitliliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Günlük tüketilecek besinlerin 3 ana, 3 ara öğünde alınması en uygun olanıdır” ifadelerini kullandı.

İskenderun Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Ömer Güler, “Organizasyonda emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Özlem Karasu’ya ve Okul Sağlığı Yönetim ekibine teşekkür ederim. Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi programı kapsamında bizi kırmayarak devletimize icap eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Kireççioğlu’na öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR