POLİS, VATANIN GÜVENCESİDİR!


Türk Polis Teşkilatının 174. Yıldönümü 10 Nisan Polis günü dolayısıyla İskenderun’da İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleri Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sundu.
İskenderun Atatürk Anıt alanındaki törene İlçe Emniyet Müdürü M. Mithat Tolunay, Birim amirleri, Polis Memurları, Oda Başkanları, STK örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar ilgi gösterdi.

POLİS, VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ KAZANIYOR
İlçe Emniyet Müdürü M. Mithat Tolunay, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu, saygı duruşunda bulunan katılımcılar sonra istiklal marşımızı gür bir sesle okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü M. Mithat Tolunay, “Teşkilatımız iç güvenlik görevini 174 yıldır polis adıyla, ondan önce de değişik adlar altında ama çağının hep hukuk kuralları içerisinde vatandaşlarına sevgi ve saygıyla yaklaşıp, onların gönüllerini kazanarak yerine getirmiştir” dedi.

Bugün Türk Polis teşkilatı eğitim seviyesi nitelikli insan kaynakları ve teknolojik imkânlarıyla tüm dünyada örnek gösterilen bir kuruluş haline geldiğini vurgulayan Emniyet Müdürü Tolunay “Bu başarı sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelere uygun olarak sürekli yenilenerek elde edilmiştir. Türk Polisi bu zaman içerisinde üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmiş, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzuru ve güvenliği için geçmişte ve günümüzde birçok örnekleri görüldüğü gibi bu kutsal görevi yerine getirmesinde canını feda etmekten çekinmemiştir” diye konuştu.

ŞER ODAKLARI HÜSRANA UĞRAYACAKLAR
Emniyet Müdürü Tolunay, İskenderun’da görevli tüm mensuplarının merkezi ve yerel programlarıyla çağın hızlı gelişim ve değişimleriyle yasal düzenlemelere kısa sürede uyum sağlayarak vatan ve millet sevgisiyle zaman mefhumu gözetmeden fedakârca hizmet verdiklerini kaydetti.
Teşkilatın diğer gelişmiş ülkelerdeki emsallerinde olduğu gibi meydana gelen olayların en kısa sürede aydınlatılması, suç ve suçlularla mücadelede gelişen teknolojik imkânlarının kullanılması ile birlikte başarısının da arttığına dikkat çeken Tolunay “Ülkemizin güçlü geleceği, birlik-beraberlik ve daha çok üretmekten geçmektedir. Güçlü bir Türkiye istemeyen şer odakları her dönemde ülkemiz insanlarını bölüp parçalamak, ülkede kavga ve kargaşa çıkarma taktiklerini ısrarla devam etmektedirler. Bu art niyetli fesat grupları bugün kadar nasıl başarılı olamamışlarsa bunan sonra da hüsrana uğrayacaklar, ülkemizin güzel insanları omuz omuza, kol kola yarınların aydınlık ve güçlü Türkiye’sinde sonsuza dek yaşayacaklardır” şeklinde konuştu.
Kutlamalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki Polis Lokalinde devam etti, Kaymakam İskender Yönden ile beraberindeki protokol üyeleri hep birlikte Polis Teşkilatının 174. Yıl pastasını kestiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU