MUHTEŞEM BAYRAM!


İskenderun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ekinlikleri dolu dolu geçti. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin 4. Kuruluş yıldönümü kapsamında İSTE bahçesinde düzenlenen çocuk etkinliğini İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, İSTE, Kızılay, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu, Gençlik Merkezi koordine etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bahçesinde kurulan bir birinden farklı oyun sahneleri çocukların kullanımına açıldı. İSTE’nin 4. Kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pasta kesildi, konuklara ikram edildi.

Aileleriyle eğlenceye gelen çocuklar dünyada tek çocuk bayramı olan bu özel günde gönüllerince eğlendiler. Balon park oyunları, Sihirbaz gösterileri, Palyaço gösterileri, Yüz boyama, dart ve survivor yarışmaları, Empati parkuru, müzik ve dans etkinliklerinin tamamına yoğun ilgi vardı.

Sabah başlayan ve akşama kadar süren etkinliklere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin de katıldı.
Çocukların doruğa ulaştığı eğlencede çocuklara ve ailelerine Türk Kızılayı kavurma ikramında bulundu. Protokol üyeleri, İSTE tarafından yaptırılan yemekhaneyi de inceleme fırsatı buldular. Haber: Cuma KESEROĞLU