MÜFTÜ ŞEKERCİ, ÇANAKKALE RUHUNU ANLATTI


İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencilerine yönelik, “Çanakkale Ruhu ve Şahadet” konulu konferans verildi. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Sarı ve bölge okul müdürleri de katıldı.

İskenderun Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Ömer Güler, “Milli değerlerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaptığımız bu konferans çok verimli geçti. Bizleri kırmayıp, davetimize icabet eden Sayın Müftümüze şükranlarımı sunuyorum. Organizasyonda emeği geçen Sakarya Camii İmamı Recep Olgun, Müezzin Yusuf Gökoğlu, okulumuz müdür yardımcıları Bayram Gişi ve Gülnur Alkaya’ya, öğretmenlerimize ve yardımcı hizmetli personellerimize teşekkür ederim” dedi.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci konferansta yaptığı konuşmada, “Ecdadımız yedi düvele karşı dünyanın ittifak etmiş bütün şer odaklarına karşı canı-başı ile mücadele ediyorsa bunda bir ruh vardır, bunda bir azim vardır, gayret vardır. ‘Ecdadınız zannetme ki asırlarca uyurdu, ne zaman bulacaktın o zaman eldeki yurdu’ diyor ya Mehmet Akif Ersoy bizlere bu cennet vatanı miras olarak bırakan atalarımız eğer üzerlerine düşen vazifeleri yapmamış olsa idiler şu anda üzerinde yaşadığımız bu topraklarda rahat ve huzur imkanı bulamazdık” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR