KABUL EDİLEMEZ!


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin, Kıbrıs ve Beyrut hattında çalışacak HADO (Hatay Deniz Otobüsü)’nün kalkış noktalarından en önemlisi İskenderun’dan vazgeçmesi tepki çekmeye başladı.

Lütfü Savaş’ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda HADO’nun İskenderun ile ilgili rota değişikliği paylaşıldı. Yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “Daha önce AK Parti’nin Hatay’daki yöneticileri tarafından engellenen, İskenderun ilçemizde hayata geçirmeyi planladığımız Hatay Deniz Otobüsü (HADO) seferlerimizi Arsuz Madenli’den başlatacağız. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccühe layık olabilmek adına Hatay’ın bütününü kucaklamaya ve ilimizin ekonomisine, turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz” denildi. 

‘İSKENDERUN, TEHDİT EDİLECEK BİR İLÇE DEĞİL’
İskenderun’un bugüne kadar siyasal cezalandırmalarla her alanda daraltıldığına işaret eden birçok vatandaş tarafından kent ekonomisinin hareketlenmesi ve canlanmasına önemli katkı sunacak olan HADO’nun Büyükşehir Belediyesince iç ve dış hatlara kalkış noktası olmaktan çıkarılmasına “İşte bu olmadı” yorumu yapıldı.

HADO’nun rota değişikliğine MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya da sosyal medya hesabından şu paylaşım yaptı: “Bazı yöneticilerin elindeki sopayı gösterip tehdit edercesine İskenderun halkına şantaj siyaseti yapması hiç de hoş değil. İskenderun halkı resmen Hado meselesinde cezalandırılmak isteniyor. Plansız programsız iş yaparak milyonları boşa harcayan HBB Başkanının yaptıkları yanlışların hesabını vermesi gerekirken şehrimizi cezalandırılmaya kalkması kesinlikle kabul edilebileceğimiz bir durum değildir. Benim naçizane fikrim İskenderun’umuzun bu tarz yaklaşımlardan kurtulmasının tek yolu il olmasıdır. İskenderun, şantajlara boyun eğecek parmak sallayarak tehdit edilecek bir ilçe değildir.”