HATİAB, HATAY’IN TANITIMINA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK


HATİAB Genel sekreteri Adnan Dolapçıoğlu, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin “Hatay Gastronomi Günleri” adı altında Aralık 2018’de Beylikdüzü’nde ve 20 Şubat- 10 Mart 2019 tarihleri arasında ise Ataşehir’de çok başarılı bir organizasyon ile tanıtım yaptığını aktardı.

“Onbinlerce yıldan günümüze gelen Hatay Gastronomi zenginliğimizin yanında Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini ülkemizin en çok izlenen televizyon kanallarında defalarca anlatılarak Hatay turizmine önemli katkılar sunulmuştur” ifadesini kullanan Dolapçıoğlu şu görüşlere yer verdi;

“HATİAB’ın Beylikdüzü’nde yaptığı Gastronomi günleri etkinliğine verdiği destek için HATİAB Başkanımız sayın İbrahim Güder’in başkanlığında HATİAB Yönetimi olarak Aralık2018 de Beylikdüzü şimdinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Belediye sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ziyareti ve Şükran plaketi takdimi yaptığımızda bizzat sayın Ekrem İmamoğlu; ‘Bugüne kadar Beylikdüzü’nde çok sayıda etkinlikler yapıldı. İlk defa çok güzel ve başarılı bir organizasyona şahit olduk. Arkadaşlarımızın ifadesine göre çağrı merkezlerinde şikayet almadığımız tek etkinlik HATİAB olarak sizin yaptığınızdır’ ifadesiyle HATİAB’a teşekkür ederek, bundan sonra HATİAB ‘ın tüm etkinliklerine destek vereceklerini söylemesi bizleri onura etmiştir.
Ayrıca, Hatay dan Turizmci arkadaşların bizzat HATİAB yönetimini arayarak Televizyon kanallarında Hatay’ın anlatılmasıyla Nisan ayı içinde tüm otellerde doluluk oranı %100’ü geçtiğini belirtip teşekkürlerini iletmesi HATİAB camiası olarak bizleri mutlu etmiştir. Ancak son günlerde “Hatay Yöresel Festivali” ve buna benzer isimler adı altında bazı kişiler ve firmalar tarafından Hatay adını kullanarak Hatay’a hiç yakışmayacak şekilde tamamen ranta dayalı kaliteden yoksun kötü organizasyonlar ile etkinlikler yaparak Hatay’ımızı çok kötü tanıtarak zarar vermektedirler. HATİAB’ın bu tür etkinliklerle hiçbir bağlantısı ve alakası yoktur” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR