SAMANDAĞ- ARSUZ YOLUNDA İLK KAZMA VURULDU


Hatay Valisi Rahmi Doğan, geçen hafta yapım sözleşmesi imzalanarak yen teslimi yapılan ve inşaat çalışmaları başlayan Samandağ-Arsuz yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve beraberindeki teknik heyetle birlikte, yapımına başlanan Arsuz-Samandağ yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Doğan, 25 bin 340 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki yolun, 8 metresinin çift şeritli yol, 2 metresinin bisiklet yolu olacağını anımsatarak, Samandağ Çevlik mahallesi ile Arsuz Kale mahallesini birbirine bağlayacak yolun Hatay için önemine dikkat çekti.

Vali Doğan, “Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte hem turizm canlanacak hem de yöre halkına ekonomik getirileri olacaktır. İlçemize gelen konuklarımız, İskenderun ve Arsuz’a gitmek için Antakya, Belen ve Defne ilçeleri üzerinden gitmek zorunda kalmaktadır. Arsuz ve İskenderun’dan gelen tarım ürünleri uzak mesafe kat etmek zorunda kalmaktadır. Bu yolun tamamlanmasıyla, tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkacaktır” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR