HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!


İskenderun’da, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırıları protesto edildi, ölenler için Kaptanpaşa Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından grup adına bir açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Hatay İl Temsilcisi Sinan Köklü, sabah vakti gerçekleşen saldırıyla tüm Türkiye ve Müslüman aleminin sarsıldığını söyledi.

Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood camilerine düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda şehit ve yaralı olduğunu hatırlatan Köklü, “104 yıl önce İngiliz Emperyalizmi, ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdı. Bugün de Kültür Emperyalizmi, İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobiyi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allahuteala’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise “Yeni Zelanda Müslümanları için, Kudüs ve ezanlarımız için ayaktayız. Terör saldırısını şiddetle kınıyor, ülke olarak faillerini lanetliyoruz” dedi.
Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ise, tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Yeni Zelanda’da Nur Camii’ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”
Açıklamaya, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven de katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR