YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK!


İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem yapıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in önderliğinde, tüm kurum müdürleri ve Gençlik merkezi gönüllülerinin katılımı ile yaya yolundan karşıya geçerek sürücülerin dikkatini çekmeye çalıştılar. İskenderun genelinde 46 noktada toplam 250 polisin katılımı ile gerçekleşen uygulama herkesin dikkatini çekmeye başardı. Özellikle yaya yolana yaklaşan sürücüler ayaklarını frenden çekerek yayaların geçmesini beklediler.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Türkiye genelinde aynı anda yapılan bir uygulamaya bölgemizde bu konuda daha iyi duruma gelmek için yoğun çaba harcayacağız. Sürücülerimiz daha dikkatli olarak hem yayalara yol verme alışkanlığı kazanacaklar hem de trafik cezası yememiş olacaklar” dedi.

Yoğun yağmur altında herkesin desteklediği uygulamaya Kaymakam Yönden’in yanı sıra, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör yardımcısı Mevlüt Aktaş, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, Gençlik Merkezi gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yönden ve Emniyet Müdürü Tolunay, sürücülere hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ettiler. Daha sonra çiçek ve el ilanlarını vererek kurallara uyulması konusunda destek istediler. Haber: Cuma KESEROĞLU