GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ ESNAFI BİTİRDİ!


İskenderun Kanatlı Caddesi esnafı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu güzergah değişikliğine tepki göstermek amacıyla 1 saat kepenk kapattılar.

Tayfur Sökmen bulvarından gelen yolun, Ulucami- Kanatlı Caddesi istikametine dönülmesinin yasaklanmasına tepki gösteren esnafların büyük çoğunluğu iş yerlerine “Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı yanlış yol güzergâhından dolayı mağduriyetimizi dile getirmek için 11:00/12:00 saatleri arasında kapalıyız” yazılarını astılar.

Normal günlerde oldukça hareketli olan Kanatlı caddesinde esnaf iş yerlerini kapatınca adeta cadde sessizliğe büründü. Toplanan kalabalık esnaf ise seslerini basın mensupları aracılığı ile yetkililere duyurmaya çalıştı.

Amaçlarının sadece seslerini duyurmak olduğunu dile getiren çarşı esnafı “Değişen güzergâhlar sonucunda cadde üzerinde bulunan tüm esnaflar iş yerlerini kapatma noktasına geldi. Çünkü kazancımız çok ciddi düştü. Büyükşehir Belediye Başkanımıza haber gönderdik, ilgileneceklerini söylediler. Ancak bir şey değişmedi. Kepenk kapatan işyeri sahipleri olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İş yerimiz batmak üzere! Evimize aş götürmekte büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dediler.

Kalabalığı görün bazı vatandaşlar da esnafa destek vererek, “Bu yolların eski haline gelmesini istiyoruz” dediler.
HBB yetkilileri ise, emniyetin raporunu ileri sürerek ‘çift yön uygulamasının’ trafik yoğunluğuna neden olacağını bildirdi.