BELEN’E ACİL MÜDAHALE MERKEZİ


Muhtarlarla Buluşma Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Belen’da gerçekleştirildi. Belen Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen buluşma toplantısı, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın’ın ilçe ile ilgili yaptığı bilgilendirme sunumu ile başladı.

Vali Doğan, “Hatay dünyanın en güzel körfezlerinden biri olan İskenderun Körfezine sahip. Bu körfez etrafında Payas, Belen, Dörtyol ve Erzin’i kaplayan alanı sanayi parselleri haline getirmiş. Çok ciddi anlamda istihdam oluşturmuş. Antakya’da ise dünyanın en verimli ovalarından Amik Ovasına sahibiz. Dolayısıyla Belen deniz ve Ovanın tam ortasında bulunuyor. Belen tarihte olduğu gibi bugünde tam bir geçit yeri olmuş. Antakya OSB’de Belen sınırları içerisinde kalmış bu da büyük bir imkan yaratmış. Yatırımlara bakacak olursak; eğitimle ilgili çok ciddi yatırımlar yapılmış. Sağlıkla ilgili olarak da geçit bölgesi olduğu için ilk müdahalenin yapılabileceği, müşahede odalarının olduğu bir sağlık tesisine ihtiyaç olduğu görülmekte. Bu yönde bir çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ise “Belen’in belli başlı birkaç sorunu var. Sayın Valimiz’in de ifade ettiği gibi hastane problemi var. Ancak yaptığımız araştırmalar ve istişareler neticesinde burada poliklinik bazında ve müşahede odası bulunan Acil Müdahale Merkezi olan bir sağlık kuruluşunun evvelen yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Halkın çoğuna sorduğumuzda yataklı hastası olanlar İskenderun ya da Antakya’yı tercih edeceklerini belirtmişlerdir. İkinci husus yol konusunda battı-çıktı olarak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Köy yolları ile ilgili sıkıntılarda ise yetkili kurum Büyükşehir Belediyesidir” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR