ASAF GÜVEN’İN GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU


CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, geçmişi başarılarla dolu bir doktor ve siyasetçi olarak daha önce de başarmış olduğu demokratik, dürüst, şeffaf, halk ile birlikte yönetimi benimsemiş belediyecilik anlayışıyla Arsuz’u cazibe merkezi yapmaya kararlı.

Hekimlikteki başarısı, dürüst ve ilkeli duruşuyla tanınan Asaf Güven, 3 dönem yaptığı Madenli Belde Belediye Başkanlığı dönemde örnek alınacak birçok davranışa imza attı. Başarılı doktorluk mesleğini sürdürürken, 1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde halkın ısrarı ve büyük desteği ile her seçimde yüzde 65’in üzerinde oy alarak, diğer adaylara ezici üstünlük sağlayan Asaf Güven, emeklilik tazminatını belediyeye ödetmemek için o günlerde çıkan bir yasadan yararlanarak belde halkı ve çalışma arkadaşlarının ortak kararıyla istifa ederek İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki görevine döndü.

MAAŞINI, BELDE HALKINA BAĞIŞLAMIŞTI
Asaf Güven’in, Belediye Başkanlığı yaptığı 3 dönemde iz bırakan hizmetleri ve ilkeli duruşlara imza atan birbirinden önemli hizmetlerinden satırbaşları şöyle:
• Belediyeye kendi aracı ile gidip gelmiş, mesai saatleri dışında makam aracını kullanmamıştır.
• Hiçbir şekilde harcırah almamış bütün masraflarını kendisi karşılamıştır.
• Maaşını ihtiyaç sahiplerinin su, emlak vergisi gibi borçlarını ödeme yoluyla belde halkına desteğe harcamıştır.
• Belediye makam odasının kapısını sürekli açık tutmuş, her isteyen rahatlıkla makama girebilmiştir. Hatta yeri geldiğinde hasta çocukları burada muayene etmiştir.
• Belediyenin tüm kararları muhalefetin de katılımı ile oybirliğiyle alınmıştır. Kesinlikle oy çokluğu ile alınan meclis kararı olmamıştır.
• Yoğun borç ve icra yükü altındaki belediyenin mali disipline kavuşmasını sağlamış, kendisinden sonra gelenlere yönetimi sıfır borç ile devretmiştir.
• Belediye kasasından hiç para harcamadan, imece usulü ile Belediye Hizmet Binası inşaatını tamamlamıştır. HABER MERKEZİ